Sakarya’da sürdürülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler veren İl Başkanı Tever, “Yeni reformlarla günün ihtiyacına uygun adımları yerine getirmeye, şehrimizin eğitim altyapısını ve kalitesini yükseltmeye durmadan devam edeceğiz” ifadelerine değindi.

Tever, “Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan, gelişme yolunda önemli mesafeler kat eden ülkemizin, başarılı ilerleyişini sürdürebilmesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için eğitim yatırımlarının artırılması, eğitimdeki kalitenin yükseltilmesi ve çağın gereklerine uygun olarak eğitim anlayışının sürekli yenilenmesi bir gerekliliktir. AK Parti hükümetlerinin özellikle son dönemlerinde hayata geçirilen uzun vadeli politikalar ve verilen büyük gayret ve emekler sonucunda eğitim alanında ulaştığımız seviye memnuniyet vericidir.

Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin iyi bir eğitim alması, kaliteli bir mesleki eğitimin yanı sıra, gelişmeye ve araştırmaya açık bir bakış açısına sahip olabilmeleri, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi için bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Sakarya’mız yeni eğitim öğretim dönemine aldığı tedbir ve paketler ile çok daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda ilimizde ağırladığımız Milli Eğitim Bakanımızın şehrimizin eğitim altyapısına yönelik çok önemli katkıları ve müjdeleri olmuştu. 2022 yılı içinde yeni okul projeleri, bina güçlendirmeleri,  yık-yap kapsamındaki çalışmalar için 658 milyon liralık ek yatırım vererek, Sakarya’mızın eğitim bütçesini 1 milyar 638 milyon liraya yükseltmişti. Bu tek kalemlik bütçe desteği dahi şehrimizde eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirmeye, yıkılması gereken okulları hızlı bir şekilde yıkıp yerine yeni okullar yapmamıza büyük olanaklar sağlayacak.

Hepimizin bildiği üzere Sakarya’mız deprem kuşağında yer alan bir il ve bu konuda okullarımızın depremde en güvenli ortamlar olabilmesi için özellikle son dönemlerde yürütme olarak gayretli bir çalışmayı ortaya koyduk ve bu çalışmaları artırarak devam ettirdik. Bu yönde şehrimizdeki ihtiyaçlar tespit edilerek 5 yeni ortaokul, 7 yeni ilkokulun yapımına önümüzdeki günlerde başlanılacak.

Girdiğimiz her ortamda ifade ettiğimiz ‘2022 yılı sonuna kadar Sakarya’mızda güçlendirme yapılacak bir okul dahil kalmayacak’ sözü de inşallah bu vesileler ile gerçekleşmiş olacak. Bu hedef doğrultusunda verilen bütçe desteğini çok önemsiyor ve Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.

Sakarya’mızdaki 777 okul, 8479 dersliğimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz marifetiyle yeni dönem için hazırlandı. Bu yıl, 137 milyon liralık yine ek bütçe ile yardımcı kaynak kitaplarda hazırlanarak sınıflardaki yerini aldı. Yine toplum yararına personel kapsamında 605 temizlik görevlisi iş başı yapılarak hijyen konusundaki önlemi de erkenden alınmış oldu. Güvenlik görevlisi konusunda da okul aile birliklerinin ve okul yönetiminin çalışmalarıyla gerekli önlemler alındı. Yeni reformla günün ihtiyacına uygun adımları yerine getirmeye, şehrimizin eğitim altyapısını ve kalitesini yükseltmeye durmadan devam edeceğiz. Başta ailelerimiz olmak üzere, çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve eğitim camiasının tüm mensuplarına 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.