Köy muhtarı Ali ŞİRİN “birlikte ve dayanışma içerisinde olma günü” nedeniyle yaptığı değerlendirmede; köyümüz bölgedeki tarihi ve kültürünü yaşatan köylerdendir.  Köyümüzün kuruluş tarihi 140 yılı bulmakta.  Biz köy sakinleri olarak birlikte olmayı ve paylaşmayı özümsemiş insanlarız. Bu doğrultuda geçmiş yıllarda tüm ilçeyi ve bölgeye hitap eden farklı etkinlikler düzenliyoruz.  2023 yılının ilk etkinliğini köy halkı olarak birlikte yapmayı arzu ettik.  Köyümüzün gençleri ve gençlerle dayanışma içerisinde olan büyüklerimiz etkinlik için bazı hazırlıklar yapmışlar. Atalarımızın geldiği topraklar olan Artvin Hopa ve Kemalpaşa bölgemizde ülkemizin tatlarından olan ve  sofralarımızın baz geçilmezi olan “ÇAĞ KEBABI” gibi bir lezzeti bugün misafirlerimizle birlikte köy halkıyla birlikte bu lezzetide tattık. Köyümüzde ilerki tarihlerde yapacağımız etkinlikler için fikir alışverişinde bulunma imkanımız oldu.  Bugün bizi yalnız bırakmayan başta Kocaali Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Açar’a, Ziraat odası başkanı Sn. Tamer Tunca’ya, belediye Başkan yardımcımız Sn. Mehmet Şanlı’ya, Kocaali Spor başkanı Sn. Mustafa Sarı’ya, Kocaali Sivil Toplum Platformu sözcüsü Sn. Şerif Sarı’ya, Karayolları Şefi Sn. Murteza Beşiroğlu’na, siyasi partilerimizin çok değerli temsilcilerine Köyümüz Açmabaşı halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

2023 yılının ilk etkinliği için 250 km yol kat ederek gelen Erol Tank ise mutluluğunu şu şekilde paylaştı; bizler iş hayatımız İçin çok sevdiğimiz bölgemizden ve köyümüzden uzakta hayatlarımızı sürdürüyoruz. Yılın belli tarihleri de köyümüzde düzenlenen etkinlikler için köyümüze geliyoruz.  Bugünde yeni yılın ilk gününde “birlikte olma ve dayanışma” adıyla yapılan etkinliğe katılmak İçin köyüme geldim. Burada  büyüklerimizle ve kardeşlerimizle geçirdiğim zaman adeta büyükşehirde geçireceğim negatif zamana karşı enerji depolamamıza olanak tanıyor. Birlikte ve dayanışma adı altında yapılan bu etkinliği düşünen başta gençler olmak Açmabaşı köyümüzün halkına teşekkür ediyorum” dedi. 

Dernek Yöneticisi Ramazan Serhoş gençlerimizin bu yıl 3. Düzenledikleri  “birlikte olma ve dayanışma” gününde gençlerimiz başta olmak üzere köy halkımızla birlikte olmak gerçekten çok güzel. Gençlerin düşündüğü bezlerinde destek verdiği yeni yılın ilk gününde gerçekleştirdiğimiz etkinlik, yıl içerisinde yapacağımız etkinliklerin adete planlanmasınıda içeriyordu.  Bugün ülkemizin her bölgesinde tanınan  lezzetlerden olan “ÇAĞ KEBABINI tadarak ve biz Hemşinlilerin ayrılmaz parçası olan TULUM eşliğinde Horon (vurarak) oynayarak güzel bir gün geçirdik. Bu tür etkinlikler dayanışma ruhumuzu canlı tutuyor.  Bu etkinliği düşünerek her yıl hayata geçiren, geleneksel hala getirme gayretinde olan gençlerimize teşekkür ediyoruz.  Sakarya Hemşinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu tür etkinlikleri her zaman destekleyeceğimizi buradan ifade ediyorum” dedi.