Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü   “Güvenli Eğitim Uygulaması’’ kapsamında, mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, çocuk ve gençleri her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla 148 ekip, 509 personel ile  okul çevrelerinde şüpheli kişiler ve mekanlarla ilgili çocukların korunmasına yönelik uygulama yaptı.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın bizzat yönettiği uygulamada ilde ki tüm okul çevreleri, internet cafe ve PlayStation salonları, kahvehane, içkili yerler ve okul servis araçları kontrol edildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı değerlendirmede, “Çocuk Şube Müdürlüğümüzce polis sorumluluk bölgesindeki okullar ile çevresindeki terör, asayiş, narkotik, trafik vb. konulardaki öncelik dereceleri ile ilgili analizler yapılmış, okulların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınmıştır.  “Güvenli Eğitim Uygulaması kapsamında, gözbebeğimiz olan çocuklarımızın korunmasına yönelik çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Gerçekleştirilen Denetim ve Kontrollerde; 304 Okul önü ve çevresi, 391 İnternet Salonu/Oyun Salonu/İddia bayi/Kahvehane ile, 153 Park/Bahçe ve Metruk bina kontrol edildi, 101 Okul Servis Aracı Denetlendi,  3.802 şahıs sorgulandı. 2 Kahvehaneye Kumar oynatmaktan işlem yapıldı, çeşitli suçlardan Aranması bulunan toplam 5 şahıs yakalandı,  3 kişiye Karantina ihlalinden işlem yapıldı. Yine yapılan uygulamalarda 1 adet Ruhsatsız Tabanca, 5 adet 7,62 mm çapında mermi, 1,907 gr Kenevir maddesi, 1 adet Sigara makinesi ile, 1 adet oyun makinesi ele geçirildi. 9 okul servisine ceza işlem yapıldı, 1 okul servisi trafikten men edildi.