İNTİHARA KALKIŞTI 
Sakarya’da önce annesi daha sonra babası tarafından henüz 10 yaşındayken terk edilen ve şuan 24 yaşında olan H.Y., anne ve babasının onu terk etmesinden sonra yerleştirildiği yetiştirme yurdundan çıktıktan sonra iddiaya göre iş bulamayınca bunalıma girdi ve bileklerini keserek intihara kalkıştı. Arkadaşlarının son anda durumu fark ederek imdadına yetiştiği H.Y., hastanede yeniden yaşama döndürüldü. Bulancak Gençlik Derneği Başkanı Süleyman Bayrak’ın sosyal medya hesabı üzerinde konu ile ilgili yaptığı paylaşımda talihsiz gencin acı hikayesi ortaya çıktı. 

ACI DOLU HİKAYE 
Başkan Bayrak’ın yaptığı paylaşımda 24 yaşındaki H.Y.’nin acı dolu hikayesi yürekleri dağladı. Bayrak’ın yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verildi, “25 Mart 1997 yılında Ezeltere Köyü (Bulancak)’da hayata gözlerini açan H.Y. 2002 Yılında Akyazı Ahmetler köyüne taşındı. O yıllarda ailesi ile birlikte yaşayan (Anne, Baba, 5 kardeş) H.Y. ilkokul hayatına Ahmetler köyünde başladı. Orta eğitimine ise Akyazı Merkezinde devam ederek hayatını sürdürdü.

ANNE EVİ TERK ETTİ
Aile babası alkol alan ve sinirli bir yapıya sahip olan bireydir. Zaten şiddete meyilli olan ailede anne ve çocukları sürekli olarak sözlü ya da fiziksel olarak darp eden baba artık ayrılık çanlarını çaldırmaya başlamıştı. 2008 yılında Akyazı’da hayata devam eden ailede şiddet iyice arttı ve anne artık dayanamayıp evden kaçtı. Bunun üzerine daha da sinirlenen ve çocuklardan hınç alırcasına şiddet uygulayıp, baskı yapan baba H.Y.’yi okuldan alıp pideci yanına yerleştirerek kardeşlerine bakması için işe verdi.

POLİS KARAKOLUNA GİTTİ
Aradan geçen 1-2 haftalık bir süre sonrasında baba işe gidiyorum diyerek evden ayrıldı ve sırra kadem bastı. 2-3 hafta kadar pidecide çalışıp, kardeşlerine kol kanat germeye çalışan ve henüz 10 yaşında olan H.Y. daha sonra 2009 yılının başlarında kardeşlerinin de ellerinden tutup, polis karakoluna giderek durumu anlattı. Annesinin ve babasının da kendilerini terk ettiğini öğrenen emniyet birimleri bir gece sonrasında H.Y. ve 4 kardeşi (3 kız,1erkek) Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Yurduna alındı.

YURTTA ŞİDDET İDDİASI 
2010 yılında 3 kız kardeşi koruyucu aileye teslim edilen H.Y.’nin diğer erkek kardeşi olan E.Y. ise Sakarya/Arifiye ilçesinde yurtta kalıyordu. Kaldığı Yurtta da şiddet gören ve ayağında sigara söndürülecek kadar vahşi bir duruma şahit olan H.Y. bunun üzerine 2012 yılında yurttan kaçtı. Aynı hafta içerisinde yakalanan ve yeniden yurda yerleştirilen H.Y. kaldığı yurtta yaşı büyük çocukların baskısı ile yanlış yönlendirmeleri üzerine yurtta uyuşturucu satan ve kullananların baskısına maruz kalmıştır. 

YURTTAN KAÇMAYA BAŞLADI 
Sürekli olarak şikayet eden ama çözüm bulunamadığı için yine dayak yiyen H.Y. baskılara ve gördüğü uygunsuz muamelelere dayanamayarak sürekli yurttan kaçmaya başlamıştı. Her yakalandığında sebebi ve nedenini açıklayarak, yurtta sözlü ve fiziki şiddet olduğu, haricinde yurtta kalan ve yaşı büyük olan çocukların uyuşturucu kullandığını, hatta sattığını ama bunlara şahit olan çocuklarda olmasına rağmen hiçbir müdahale yapılmadığını söyleyen H.Y. mecbur kaldığı için 15.06.2015 yılında yaşının Reşit olması üzerine yurttan ayrıldı. Yetiştirme yurdunda kalan çocukların reşit olduktan sonra memur olarak Devlet kadrolarına yerleştirilene kadar sahip çıkılması gerektiği halde maddi ya da manevi destek görmediği için sokaklarda kalmaya başladı.

İSTEMEYEREK SUÇLARA KARIŞTI 
İlerleyen zamanda sokakta kaldığı ve sahip çıkılmadığı için ister istemez suçlu olmaya meyilli hale gelen H.Y. yüz kızartıcı olmasa da bazı ufak tefek suçlara karışmıştır. Neden Devlet memurluğu verilmediği sorusu üzerine hareket eden H.Y. daha sonra 15.06.2015 yılında çıkışı verildiğini zannettiği yurttan aslında 15.03.2014 yılında kendi isteği ile çıkarıldığını öğrendi ama aslında öyle olmadığına da şahitlik edecek öğretmeni olduğunu ileri sürdü. Mahkeme parasının çok pahalı olmasından dolayı bir türlü yol izleyemeyen ve sahip çıkanı olmadığı içinde sokaklarda yaşamaya devam eden H.Y. 2017 yılının 11. Ayında girmiş olduğu kavga sonrasında cezaevine girdi. 

AMCASIYLA TARTIŞTI 
2020 yılının Haziran ayında cezaevinden çıkan ve ne yapacağını bilmeyen H.Y. daha sonra Giresun/Bulancak ilçesi Ezeltere köyünde babaannesinin yanına yerleşti. Amcası ve yengesi birde H.Y. yaşadığı köy hayatında günlük işlere yani (Bağ, Bahçe ) işlerine başlamıştı. Cebi para görmeye başlayan H.Y.’den amcasının para istemeye başlamasından sonra çıkan tartışmalar üzerine köyden ayrılıp Bulancak ilçe merkezine inerek köyden tanıdığı arkadaşlarıyla birlikte kalmaya başladı. 2017 yılında cezaevine girdikten sonraki hayatında kendisini toparlayan ve adli hiçbir suça karışmayan H.Y. Bulancak ilçe merkezinde günlük işlerde çalışmaya başladı. Arkadaş ortamını düzeltip sürekli olarak beraber olduğu Bulancak Gençlik Derneği üyeleriyle birlikte hareket etmeye başladı. 

BUNALIMA GİRDİ
Ortamı hoşuna giden ve Maddi ya da manevi imkanlar dahilinde desteklerini gördüğü arkadaşlarıyla yaptığı çalışmalarda daha da kendisini toparlayan, sosyal bir hayat içine giren H.Y. Sokakta kalmayı bırakıp, kuryecilik yapmaya ve sabit işte çalışmaya başlayarak bir pansiyona yerleşti. Aylar sonra işten çıktığı bir gün arkadaşlarının yanına gitmeyip, pansiyona geçen H.Y. atanamadığı memurluk, göremediği kardeşleri ve sürekli olarak pansiyonda kalması ve en önemlisi de maddi olarak çektiği sıkıntıdan dolayı bunalıma girip bileklerini keserek intihara kalkışan H.Y. arkadaşlarının merakı üzerine bakıldığında çok geçmeden emniyete bildirilerek hastaneye kaldırıldı.

YARDIM SÖZÜ VERİLDİ
Sabah olduğunda yanında olan Bulancak Gençlik Derneği Başkanı ve üyeleri ile iyileştikten sonra oturan H.Y. ayarlanan pansiyonda kalarak ertesi gün Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından arandı ve Memurluk işlerinin halledileceği, kendisine yardımcı olmak istenildiğini dile getirildi. YADER (Yetiştirme Yurdundan Çıkan Çocukları Koruma) derneği başkanı olan Salih Çetin tarafından arandı ve onlarla bağlantısının koparmaması gerektiği söylenildi. Bakana kadar durumunun bildirildiğini ve gerekenin yapılacağı söylendi, hatta H.Y. için mahkeme açılacağı ve hakkının aranacağı da söylenildi.

DAYANACAK GÜCÜM KALMADI
Sonrasında Giresun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Olan ve Geçici görevle Ankara’ya giden Mustafa Tosun tarafından da aranıp ne durumda olduğu bilgisi alınan H.Y.’nin durumun bakan ve bakan yardımcısına bildirildiği gerekenin ise yapılacağı söylendi. Sosyal Yardımlaştırmadan Çıkan Ödenekle Giresun Merkezde bir pansiyona yerleştirilen H.Y. artık kimseye güvencinin kalmadığını ve vaatler değil icraatler yapılması gerektiğini söylüyor. Yerleştirildiği pansiyonun sağlık açısından elverişli olmadığını ve harabe olduğunu dile getiren H.Y. artık dayanacak gücü kalmadığı ve tüm kamuoyundan kendisi adına kalacak yer ve yardım istediğini dile getirdi. İlgilileri ve iş adamlarını göreve davet ederken ilçemizin ne yazık ki bu durumda ki gençlere yeterli şekilde sahip çıkamamasının artık önüne geçilmesini arz ederiz. Eğer ki aksini iddia eden olursa H.Y. ve birçok H.Y.’nin durumunda arkadaşlarımızla yüzleştirebiliriz.”