İçişleri Bakanlığı genelgesiyle getirilen 4 günlük yasak sonrasında Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şehir genelinde denetim gerçekleştirildi. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında kısıtlamayı ihlal eden 84 kişiye 264 bin 438 TL para cezası kesildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ‘Covid-19’ salgını nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda şehir genelindeki uygulama noktalarında denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının denetimini sağlamak için görev yapan jandarma ekipleri birçok noktada uygulama noktası kurarken, yayalara da kimlik kontrolü yapılıyor. Getirilen yasaklar kapsamında işi olmadığı halde sokağa çıkanlara Jandarma tarafından cezai işlem uygulandı.

SOKAĞA ÇIKANLAR AFFEDİLMEDİ
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 4 günlük sokağa çıkma genelgesinden sonra güvenlik ekipleri yasak günlerinde sıkı bir çalışma gerçekleştirdi. Yasak boyunca toplamda 84 kişiye 264 bin 438 TL para cezası kesildi. 24 Nisan’da yapılan denetimlerde Hendek ile birlikte en çok ceza alan ilçe Akyazı yasağın 3. gününde tamamen sessizliğe büründü. Hendek ise yasağa uymayarak yasağın 3. gününde en çok cezayı alan ilçe konumunu korudu. 26 Nisan’da yapılan denetimlerde ise şehir genelinde yasağa uyulduğu görüldü.