Olay, 5 Ekim günü Serdivan ilçesi Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Serdivan'da yapımı devam eden bir inşaatta bulunan piyasa değeri yaklaşık 60 bin TL değerinde olan elektrik ve elektronik malzemeler ile beraber iş makinaları çalındı. Bunun üzerine durum jandarma ekiplerine bildirildi. 

JASAT HIRSIZLARA ULAŞTI
İhbar üzerine harekete geçen ve olay yerinde inceleme ve araştırma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, bölgedeki yaptığı inceleme de çalınan malzemelerin önce ormanlık alanda saklandığını ve buradan araç ile götürüldüğünü tespit ederek, önce malzemeleri götürdükleri araca, sonra da hırsızlara ulaştı.

OPERASYON DÜZENLENDİ
Yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde kimlik tespitleri yapılarak İ.G isimli şahsın Sakarya'da ikamet ettiği ve E.G isimli şahsın Bilecik Osmaneli ilçesinde ikamet ettiği tespit eden JASAT ekipleri, şüphelilerin ikametine yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. 

HIRSIZLAR YAKALANDI
Gerçekleştirilen operasyonda İ.G ve E.G isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerin evinde yapılan aramada ise çalınan iş makinaların bir bölümü ele geçirildi. Şüphelilerin yapılan sorguda çaldıkları malzemelerin bir kısmını Osmaneli ve Bursa İznik ilçelerinde sattıkları tespit edildi. JASAT dedektifleri, çalınan malzemelerin tamamını bulunarak, sahibine teslim etti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Olayla ilgili yakalanan iki şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.