Akyazı'da gelenek haline gelen Acelle Yaylası şenlikleri Koronavirüs vakalarının artması ve orman yangınlarının çok sık çıkması nedeniyle yapılmamasına karar verilmişti.

Şenliğin Organizatörü bu karara sert tepki göstererek Akyazı Kaymakamı'nı eleştirmişti.

Organizator Kaymakamlığın aldığı karara uymayarak şenlik alanında konser verdirmişti.

Yapılan bu davranış sonucunda Akyazı Kaymakamlığı kararlara aykırı hareket eden ilgililer ve sorumlular hakkında soruşturma başlattı.

Akyazı Kaymakamlığı soruşturmanın başlatıldığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı;

"6-7-8 Ağustos 2021 tarihlerinde İlçemiz Acelle Yaylasında yapılmak istenen şenliğe ilişkin müracaat Kaymakamlığımızca değerlendirilmiş olup; İlimiz ve İlçemizde Koronavirüs vakalarında meydana gelen artış ve toplum sağlığı açısından oluşturduğu risk, ülkemizde meydana gelen ve hepimizi derinden yaralayan orman yangınlarının devam etmesi, ilimizin her kesiminde ve kamuoyunda oluşan hassasiyet ve ilçemizde de olası orman yangınları tehlikesinin önüne geçebilmek amacıyla, organizasyonu yapan dernekle de görüşülerek planlanan programların konser, müzik ve eğlence kısımları ilgili kişilerle istişare edilerek ve Sayın Valimizin de talimatları alınarak iptal edilmiş ve karar ilgili derneğe tebliğ edilmiştir. Bunun yanı sıra dernek ve ilgililer de konser müzik ve eğlence kısımlarının programdan kaldırıldığını bildirmişlerdir. Program kapsamında orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunması, mevlid programı yapılması ve açık alanda sergi açılması vb. etkinliklerin yapılacağı dernek tarafından da belirtilmiştir ve bu programlar icra edilmiştir.

​Program boyunca genel olarak Kaymakamlığımızca alınan kararlara uyulmuştur. Ancak program dahilinde iptal edilen konserler ile ilgili alınan kararlara ve tebligatlara rağmen ilgili dernek ve program sorumlusu kişiler tarafından 7 Temmuz Cumartesi günü bir süreliğine bir sanatçı tarafından konser faaliyeti gerçekleştirildiği, alınan kararlara aykırı hareket edildiği tespit edilmiştir. Etkinlikler ertesi gün itibariyle sonlandırılmıştır.​Bu nedenle alınan kararlara aykırı hareket eden ilgililer ve sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır."