// Nureattin Eryılmaz //

Gecenin kanlı haberi Adapazarı 1. Hemzemin Geçit’te gelmeden bir market önünden geldi. Donatım Mahallesi’nde Doğumevi yönüne giden 34 plakalı bir aracın sürücüsü bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte kontrolden çıkan otomobil önce orta refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle birlikte savrulan araç bu kez refüjde bulunan bir ağacı yıktı. Hızını alamayan araç bu kez 2. ağaca çarparak durabildi.

Kaza sırasında araçta sıkışanları gören çevre sakinleri ile diğer araç sürücüleri durumu itfaiye, 112 ve polise bildirdi. Olay yerine gelen ilk ambulansındaki sağlık ekibi yaralılara müdahale ederken, itfaiye ise araçta sıkışanları çıkartmak için zamanla yarışa başladı. Takviye gelen diğer ambulanslardaki sağlık ekipleri de yaralılara müdahale ettiği o anlarda kelimenin tam anlamıyla can pazarı yaşandı.

Olay yerine gelen polis çevre güvenliğini aldığı kazada yaralananlar ambulanslarla Sakarya Ünuiversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Yerleşkesi Acil Servisi, Toyota-Sa Acil Hastanesi Acil Servisi’ne nakil edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.