Gecenin sessizliğini bozan siren sesleri Adapazarı Atatürk Bulvarı’ndaki bir özel bankanın önünden geldi. Atatürk Bulvarı’nda yürüyen Suriyeli bir grup ile Sakaryalı bir grup yan yana geçerken iki gencin omzu birbirine çarptı. Çarpışmayla birlikte iki grup arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede sille tokat kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında bir Suriye bıçaklanırken, bir Suriyeli ile aldığı yumruk darbeleriyle olduğu yere yığıldı. Kanlar içinde kalan iki mülteciyi gören vatandaşlar olay yerine polis ve ambulans ekibi çağırdı. Kısa süre sonra olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansındaki sağlık görevlileri kanlar içindeki iki mülteciye müdahale etti. Ambulansta ilk müdahaleleri yapılan yaralı Suriyeliler ardından hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan olay sonrasında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şuibe Müdürlüğü ekipleri görgü tanıklarından eşkal aldı. Çevredeki açık olan işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen polisler bölgeye dağılıp inceleme yaptı. Öte yandan Yunus olarak bilinen motosikletli polis ekipleri de arda sokaklarda eşkaller üzerinde arama yapmaya başladı.