Gazeteci Tolga Şardan'ın T24'te yayınlanan köşesinde verdiği bilgilere göre savcı, geçen hafta esas hakkındaki görüşünü açıkladı.
Evinde cinayete kurban giden Ahmet Kurtuluş ile dönemin emniyet müdürü Kudret Dikmen ve suç örgütü lidei Serkan Kurtuluş'un ilişkilerinin anlatıldığı görüşte, Sakarya'da vagon işi yapan Fatih A. isimli bir iş adamının da "FETÖ Borsası" kapsamında isminin havuzdan çıkartılması için Ahmet Kurtuluş'a 800 bin lira para gönderdiğinin belirlendiği ifade edildi.

Tolga Şardan'ın "FETÖ borsası cinayetinde savcı ne diyor?" başlıklı köşesinin ilgili bölümleri şu şekilde:

Söz konusu yargılama kapsamında savcı, geçen hafta esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

“FETÖ şüphelisi şahısların yağmalanması” başlığı altında savcılık şu görüşlere yer verdi:

Havuz sorusunun bedeli
* Yine benzer şekilde Fatih A. isimli Sakarya’da vagon işi yapan müştekinin ifadesinin alındığı, bu olayda da müştekinin Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Kudret Dikmen ile Ahmet Kurtuluş’un daveti ve referansıyla görüştüğünü, kendisi hakkında FETÖ havuz sorgusunun Kudret Dikmen tarafından yapıldığının ve karşılığında Ahmet Kurtuluş’a peyder pey yaklaşık 800 bin TL’ye yakın bir miktar para gönderdiğini belirttiği (…)

İstenilen ceza
Savcılık esas hakkındaki görüşünde, suç örgütüne yardım ettiğini iddia ettiği Dikmen için tam on suçtan toplamda 14 yıldan 42 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.