Adapazarı şehir merkezinde bazı marketlerden tırnakçılık yöntemiyle hırsızlık yapan 47 yaşındaki Y.P. ile oğlu 17 yaşındaki B.P.’yi yakalamak için Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Market çalışanları ile güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, çemberi daraltmaya başladı.

Yapılan çalışmalar bir süre sonra meyvesini verdi. Baba ile oğlunun izini süren ekipler bir sonra operasyon için düğmeye bastı. Merkezde yapılan seri baskınla baba Y.P. ile oğlu B.P. enseledi. Hastanede kontrolden geçirildikten sonra Asayiş Şube’ye getirilen baba ile oğlu çapraz sorguya alındı.

 Yapılan sorgulama sonrasında baba ile oğlu Adliye’ye sevk edildi. Savcı tarafından ifadesi alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen baba Y.P. hakim tarafından tutuklanırken, oğlu B.P. ise Adli Kontrol kapsamında ev hapsi uygulanması kararı aldı.

Öte yandan bir marketin güvenlik kamerasının 8’inci saniyesinde ise görevli kasiyere para veren baba Y.P. daha sonra ‘Size bozuk para vereyim’ diyerek parayı geri aldığı görülüyor.