/Nurettin Eryılmaz/

Eşine az rastlanır olay Geyve ilçesi Karaçam Mahallesi'nde bu sabah yaşandı. Sakarya'da bir su fabrikasının lojistik bölümünde tır şoförlüğü yapan Turan Terzioğlu, yol üzerinde olan Karaçam Mezarlığı'na vefat eden annesi Hatice Terzioğlu'na dua okumak için gitti.

ANNESİNİN MEZARINI BULAMADI
Aracından inip mezarlığa yönelen Terizoğu, 2001 yılında vefat eden annesinin mezarını yerinde bulamadı. Yanlış yere geldiğini düşünen adam, etrafta bir süre dolandı ancak doğru mezarı bulamadı. Yaptığı incelemede mezar taşı ve mermerlerin çalındığını düşünen Terzioğlu, durumu jandarmaya bildirdi.

MEZAR TAŞI VE MERMERLERİNİN ÇALINDIĞI TESPİT EDİLDİ
Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede mezar taşı ve mermerlerin çalındığını tespit etti. Aile üyeleri, annelerinin defnedildiği mezarın yalnızca taşının çalındığını ve tahrip edilmediğini öğrenince rahat bir nefes aldı. Bu olay karşısında büyük şaşkınlık yaşayan aile, yeni bir taş yaptırıp mezarı yeniden onardı. Jandarma, mezar taşını çalanların peşine düştü.

Geyve Karaçam bölgesinde bulunan mezarlıkta hırsızlık olaylarının had safhada olduğunu belirten Seçkin Terzioğlu, "Cuma akşamı mezarlığın yanından geçen amcamın aramasıyla birlikte bu olay ortaya çıktı. Mezarlığa gelip yaptığım incelemede mezar taşı ve mermerlerinin olmadığını gördüm. Daha sonra olayı jandarmaya bildirdik. Burada söz konusu mezarlıktaki kompozitin çalınması değil. Geyve Karaçam bölgesinde bulunan mezarlıkta burada hırsızlık olayının yüksek seviyede tutulması... Buraya mezarlık ziyaretine gelen kişilerin araçlarının camları kırılıp aracın kapısı açılarak içerisinde bulunan değerli eşyalar da çalınıyor. Yine hayır yaptırmak isteyen kişilerin mezarlıkta bulunan çeşme kurnalarının çalınması gibi olaylar yaşanıyor. Bu tür hırsızlık olaylarının çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Biz her mezar ziyaretimizde burada güvenlik önlemlerinin olmadığını fark ettiğimizden dolayı araçlarımızı mezarın yanına kadar indirmek zorunda kalıyoruz. Mezarlık ziyaretine gelen kişiler kesinlikle güvende olmadığını her seferde bizlere dile getiriyorlar. Ömrü hayatımızda görmediğimiz bir sorunla karşı karşıyayız burada." dedi.

Artık ölülere bile rahat olmadığını söyleyen Yüksel Terzioğlu ise yetkililere seslenerek mezarlığa kamera koyulmasını istedi. Terzioğlu, "Annemizin mezar taşı çalındı. Bu bizi maneviyat olarak derinden yaraladı. Akşamdan beri uyku uyuyamıyoruz. Bütün sülale ayağa kalktı. Artık ölülerimize bile burada rahat yok. Üzüntülüyüz, kınıyoruz. Bu çok acı birşey, tarifi yok. İlk defa böyle birşeyle karşı karşıya geliyoruz. Hırsızlara sesleniyorum; bu kadar Allah'sız olmayın. Bu kadar mı düştünüz? İnsanların manevi duygularıyla oynayacak kadar mı düştünüz? Birde yetkililerden bir isteğimiz var; bu mezarlığa kamera koysunlar." dedi.