NE OLMUŞTU

Kanlı olay, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yanında bulunan Nakliyeciler Sitesi’nde  2017 yılında meydana geldi. Kalabalık ve silahlı bir grup sanayi sitesine gelmiş ve açılan ateş sonucunda 7 kişi yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 16 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi Diyar Ayan hayatını kaybetmişti. Öğlen yemeği için sanayi sitesine geldiği öğrenilen talihsiz çocuğu ailesi büyük acı yaşarken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.

20 BİN LİRA BORÇ

Çatışma arasında kalan çocuğun ölmesi ve 6 kişinin de yaralanmasıyla son bulan olay sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı olaya el koymuş ve savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Ü.S. isimli şahıs T. E.'yi çok önceden tanıdığını, kendisinin T. E.'ye altı ay önce 20 bin lira borç para verdiğini, para meselesinden dolayı tartıştıklarını söylemişti. Savcılık tarafından iki tarafın tartışması üzerine T.E.'nin Ü. S.'nin kendisine sarf ettiği bir sözü yanlış anlayarak 25-26 kişilik bir grupla birlikte Sakarya'ya gelerek söz konusu ofisi bastığını belirlenmişti.

32 SANIKLI DAVA
Günlerce kamuoyunda konuşulan olayla ilgili olarak Ü.S. isimli şahıs ifadesinin devamında T. E., ile telefonla görüştüğü sırada kendisine sarf ettiği bir sözü yanlış anlayarak kendisine 'Çakal' dediğini anladığını bu nedenle kendisinin sinirlenerek kalabalık bir grupla ortağı olduğu işletmeye geldiğini ve silahlı çatışma yaşandığını anlattı. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda 32 sanık hakkında 5 ayrı suçtan toplamda 434 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

MERMİ YAĞIYORDU
Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan ve Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame sonrasında dava açılmış ve son celse ise geçtiğimiz günlerde yapıldı. Hakim karşısına çıkan sanıklar son savunmalarını yaparken, halen tutuklu sanık Ü.S., mahkemede verdiği ifadesinde olay günü Nakliyeciler Sitesindeki iş yerinin önüne 3-4 araç geldiğini belirterek, "Aralarında daha önce tartıştığım T.E. vardı. T.E., benim bulunduğum binayı gösterdi. Daha sonra silah sesleri geldi ve çoğalmaya başladı. Her yerden mermi sesleri geliyordu, ben saldırıya uğradım, silahla ateş etmedim. Bana ateş eden sanıklardan şikâyetçiyim" diye konuştu.

DELİLLER SUNULDU

Yaşanan silahlı çatışma olayına dair mahkemeye sunulan belgelerde Düzce ve İstanbul'dan Adapazarı'na saldırı için geldikleri ortaya çıkan Düzce'den gelen sanıklardan O.S.'nin sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Mahkemeye verdiği ifadede 'Yemek yemeğe geliyoruz' diyen O.S.nin mahkemeye delil olarak sunulan görüntüler ve yazışmalarda "Ey Düzce ve Sakarya, alanı boş bulup kendini darı ambarında zanneden embesiller, pek kısa bir zaman sonra alayınız ailemize biat edeceksiniz. Biat etmeyen bertaraf olacaktır. Bizim olanlara saygı ve sevgilerimizi iletiriz" şeklinde yaptığı paylaşımlar delil olarak sunuldu.

GAZAN MÜBAREK OLSUN

Mahkemenin incelemesi üzere sunulan deliller arasında İstanbul'dan Adapazarı'na gelen F.İ. isimli şahsın yine olay günü baskın yapacak kişilerle canlı yayın yapıp görüşme yaparak yaptığı yazışmalarında, "Adapazarı'nda T. ağabeyin mevzusuna gidiyoruz, 20 araç varız. Gazan mübarek olsun" gibi yazışmaların olduğu belirlendi. Bu yazışmaların tutanakları görüntüleri dava dosyasına eklendi. Mahkemeye sunulan delillerle Düzce ve İstanbul'dan Adapazarı'na gelen grubunun araçlarının bagajlarından silahları Erenler İlçesi’nde alırken çekilen görüntüleri de mahkemeye sunulan deliller arasında yer aldı.

26 KEZ MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısı yapılan yargılama kapsamında esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Duruşma savcısı yaşanan silahlı çatışma olayının 'Kasten Öldürme' suçundan 26 kez müebbet hapsini talep etmektedir. İlerleyen günlerde dava dosyası karara çıkacak.

TAHLİYE SONRASI
Bu arada davanın sanıklarından olan O.B.’nin tahliyesi sonrasında trafik kazası yaptığı öğrenildi. Düzce'den Adapazarı'na baskın için geldiği ortaya çıkan O.B.’nin tahliye sonrasında 20 Ağustos 2020 tarihinde Düzce'de trafik kazasına karıştığı, biri çocuk 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

(Sabah Gazetesi/Medyabar)