Medyabar.com'un haberine göre; Arifiye'de bulunan bir demir çelik imalat atölyesinde çalışan Yılmaz Bilgin Söğütlü'de aldıkları bir iş nedeniyle dün sabah Söğütlü'ye gitti. Burada beraber çalıştığı Afgan vatandaşı Zayid isminde bir gençle kısa süre ağız dalaşına giren Bilgin daha sonra çalışmaya devam etti.

Arkası dönükken bir anda arkasından odun kalasla saldıran Zayid ismindeki Afgan vatandaşı gencin, darbelerine mağruz kalan Yılmaz Bilgin baygınlık geçirdi. Diğer iş arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Bilgin tanınmaz hale gelirken kendisini korumak için kullandığı kolunda kırık ve çıkık meydana geldi. Bu öğlen saatlerinde özel bir hastanede ameliyata alınan Bilgin'in kolunu bir daha kullanamama ihtimali de bulunuyor. 

Öte yandan Yılmaz Bilgin'e saldırdıktan sonra kayıplara karışan ve isminin Zayid olduğu düşünülen Afgan vatandaşı mülteci ise kayıplara karıştı. 

Olayı duyan Bilgin'in ailesi önce hastaneye oradan da şikayetçi olmak üzere Söğütlü Jandarma Komutanlığı'na giderek Afgan mülteci hakkında suç duyurusunda bulundu.

Jandarma Zayid isimli genci yakalamak üzere çalışma başlattı. 

ANNE AFGANLARI ÜLKEYE SOKAN YETKİLİLERİ SUÇLADI

Anne Yıldız Bilgin, "Dışarıdan gelen bir yabancı yani kendi ülkemizin insanı değil niye gelipte bu çocuğu öldüresiye darp ediyor. Ne hakkı var. Ama ben bütün başta ki yetkilileri suçluyorum. Bunları doldurmasalar böyle Türkiye'ye; yarın bugün ne malum bizim de huzurumuzu bozacaklar. Belki evlerimizi yakacaklar belki ırzımıza geçecekler. Bunlar her şeyi yapar. Bu şekilde acımasız şekilde dövdüyse başka türlü şeyde yapar. Başka vatandaş yapsa bunu ya hapse atarlar ya da ceza verirler. Ben şimdi ne yapayım. Benim istediğim yabancı girmesin ülkemize" dedi...

AĞABEY "EVLERİ SIRTINDA İNSANLAR NE YAPACAKLARI BELLİ DEĞİL"

Olayı duyduktan sonra hemen hastaneye koştuklarını anlatan Yılmaz Bilgin'in ağabeyi Şevket Bilgin ise, "Dün Arifiye'de normal imalat yerleri var oradan Söğütlü'ye fabrika kurmaya gidiyorlar. Orada ağız sürtüşmesi oluyor ondan sonra kardeşim tekrar çalışmaya devam ediyor. Kardeşim Kabloyu makaraya toplarken sırtına kalasla vurduklarını söyledi. Üç defa sırtıma kalasla vurdu dördüncüyü koluma vurdu diyor. Şimdi kolunda hem kırık var hem çıkık var. Doktorun da demesine göre kolu ile alakalı sakatta kalabilir diyor. Araştırmada 3-4 gün bekleyecekti, kangren olma riski vardı biz tekrar buraya getirdik. Ameliyat yaptıracağız. Olayı yapan Afganlı evi sırtında olan insanlar. Olayı yapmış orada kaldığı yerden sırtına çantasını almış gitmiş. Hastanede ki raporlar ile birlikte suç duyurusunda bulunduk. Söğütlü jandarma ile irtibata geçtik. Onlar şimdi iş yeri sahibi ile görüştüler. Kişiyi devlet eli ile bulacaklar." dedi...