Akın, “Duruşma salonlarının, kalemlerin, icra dairelerinin mekan tasarımında ve kullanımında o mekanın aynı zamanda avukatın çalışma alanı olduğu düşünülmemiştir. Son zamanlarda bu konuda olumlu gelişmeler olsa bile bu eski yaklaşımın hala sürdüğünü görmek mümkündür. Adliyedeki mekanlar ve bu mekanların kullanım biçimi avukatları iğreti gören bir anlayışla düzenlenmiştir” dedi.

Avukatların sıkıntılarını iyi bildiğini ve çözüm odaklı bir anlayışla çalışmak istediğini dile getiren Avukat Akın, “Avukatlara adliyede bırakılan asıl alan koridorlardır. Avukatın mesaisinin önemli bir bölümü duruşma salonunun kapısında duruşma beklemekle geçmektedir. Hakimlerin iş çokluğu ile gerekçelendirilen bu yerleşik uygulamanın sadece iş çokluğu ile açıklanması mümkün değildir. Bu uygulama işin çok az olduğu küçük adliyelerde dahi böyledir” diye konuştu.

Başkan olduğu takdirde yönetimiyle birlikte bütün avukat camiasını kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde avukatların adliye koridorların da çektiği çilelere çare için çalışacağını belirten Akın, “Hizmet odaklı çalışmak için çıktığımız bu yolda meslektaşlarımızın desteğini istiyoruz” dedi.