Akyazı Durmuşlar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, alınan bilgiye göre 26 yaşındaki E.G., fındıklık tarlası sınır anlaşmazlığı sebebiyle 48 yaşındaki babası Ömer G. ile tartışmaya başladı. Baba ve oğul arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. 

Çıkan kavgada 82 yaşındaki babaanne Rahime G.’in kavgayı ayırmak istediği esnada, E.G. av tüfeği ile babası ile babaannesini vurarak yaraladı. Konunun haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı baba ve babaanne sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahaleleri sonrasında Akyazı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Göğsünün sol alt kısmından tüfekten çıkan saçmaların girmesi sonucu ağır yaralanan baba Ömer G., acil ameliyat için ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken, yaralı babaanne Rahime G. ise ambulans ile Akyazı Devlet Hastanesine getirildiği esnada kan kaybına bağlı olarak kalbi durması sonucu hayatını kaybetti. 

Saldırgan E.G., jandarma ekipleri tarafından olay yerinde yakalanarak gözaltına alınırken, olayda kullandığı av tüfeğinede el konuldu. Konu ile ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlattı.