HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ ile Zeynep Eda ATEŞ'in haberi
Hendek ilçesi Yukarıçalıca Mahallesi mevkiinde bulunan havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020 tarihinde meydana gelen ve kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda  7 kişi hayatını kaybederken, 127 kişi yaralanmıştı. 

Meydana gelen patlama olayıyla ilgili soruşturma kapsamında fabrika sahibi Yaşar Coşkun'un da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 7 kişi yargılanıyor. 

Duruşma öncesinde eski MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un avukatlığını üstlenen Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, halk54.com'a açıklamalarda bulundu.

Önceki açıklamalarında dile getirdiği 'sabotaj' iddialarını hatırlatan Burak, bölücü terör örgütü PKK'ya bağlı 'Ateşin Çocukları' oluşumunun olay gününde sosyal medya ve internet sitelerinde yaptığı paylaşımları sabotaja delil olarak sundu. 

Burak, "Patlamanın olduğu anlarda 'Ateşin Çocukları'nın sosyal medya üzerinden 'Hendek'teki patlamaları biz yaptık' diye paylaşımları var. Bu eylemi Ateş'in çocukları üstlenince kısa bir süre sonra paylaşım yapılan o sitelere erişim engellendi. Bu yönde işin sabotaj olduğunu ve terör eylemi neticesinde bu patlamanın gerçekleştiği yönünde soruşturma hiç derinleştirilmedi. Biz bilirkişi raporunda bunları da bekliyorduk ancak bilirkişi raporunda sadece patlamanın büyüklüğü, şiddeti, oluşan çukurların derinliği ve patlamanın tesirine ilişkin bilimsel veriler ortaya kondu. Ama patlamaya neden olan ilk icrai eylem; yani birisi yanlışıkla sigarayla mı girdi, karışım hatasından mı oldu... Asıl patlamayı ortaya çıkaran icrai eylem tespit edilmiş değil." şeklinde konuştu.