HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
Hendek’te havai fişek fabrikasında korkunç bir patlama meydana geldi. Kuvvetli patlama, çevre halkı tarafından deprem zannedildiği için halk sokaklara döküldü. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. 

SOKAĞA DÖKÜLDÜLER 
Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın şiddetini anlatan ilk görüntüler de geldi. Kara bulutların yükseldiği olay yerinde hava fişeklerin patlamaya devam ettiği görüldü.

3 BAKAN BÖLGEYE GELİYOR
Patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Fabrikada 150-200 çalışan var" dedi. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu bölgeye gelirken Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bölgeye sevk edildi.

“VAHİM BİR TABLO VAR”
Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Patlamalar devam ediyor. Bütün ekiplerden yardım istiyoruz" dedi. Patlama haberini alan işçilerin aileleri fabrikanın kapısında feryat ederken içeriden yaralıların çıkarılmaya çalıştığı da öğrenildi.