Hizmet içi meslek eğitimini tamamladıktan sonra Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğünde göreve başlayan 12 gece bekçisi Pamukovalı vatandaşların huzur ve güvenliği için Pamukova sokaklarında devriye gezmeye başladı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünce Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan 12 bekçi dün akşam saatlerinden itibaren Pamukova İlçe Merkezinin her mahallesinde kolluk kuvveti olarak görevlerini yapmaya başladılar.

"Gece kartalları " olarak adlandırılan bekçiler yıllar sonra Pamukova sokaklarında
Pamukova sokakları uzun yıllar sonra “ Gece Kartalları “ olarak adlandırılan bekçilere emanet edilirken, kendilerine belirlenen sokak ve mevkilerde gece saatlerinde görev yapmaya başlayan bekçiler vatandaşların can ve mal güvenliğini tesis etmek için sabaha kadar görev yapacak.

Devriye görevindeyken şüpheli şahısları gördükleri zaman durdurup GBT’sini kontrol ettiklerini de aktaran bekçiler, “Şahıs hakkında herhangi bir yakalama, suç unsuru yoksa şahsı uğurluyoruz. Şahıs için bir arama kaydı varsa ilgili ekiplerimize anons ediyoruz. Ekipler gelene kadar şahsı muhafaza altında tutuyoruz ve ekiplere teslim ediyoruz. Herhangi bir suçla karşılaştığımız da öncelikle ilgili ekiplere bilgi anons geçiyoruz ve ardından olaya müdahale ediyoruz. Orada herhangi bir suç unsuru varsa suç aleti ve şüpheli şahısları muhafaza altına alıyoruz. Ekiplere gelip gerekeni yapıyor.” dediler.

Güzek, " Bekçilerimiz ilçemizin güvenlik ve huzuruna katkıda bulunacak "
Pamukova İlçe Emniyet Müdürü Şenol Güzek, Bekçilerin kendilerine güç katacağını ifade ederek, “Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğüne atana 12 mahalle ve çarşı bekçilerimiz bugün itibariyle ilçemizde görev yapmaya başladı. Bundan sonra polis teşkilatımızla birlikte görev yapacak bekçilerimiz ilçemizin güvenlik ve huzuruna katkıda bulunacak. Pamukovalı vatandaşlarımızın görevine yeni başlayan bekçilerimize gerekli desteği vereceğine inancımız tamdır. Bekçilik mesleğine başlayan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.