Alınan bilgiye göre, Kocaali ilçesi Şerbetpınarı Mahallesi'nde ikamet eden M.K. isimli şahıs, 45 gün önce geldiği evinde tırpan ve hızar motorunun çalınması üzerine jandarmaya ihbarda bulundu.

İhbarı alan JASAT Timi ve Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş timi, yaptıkları araştırmalar sonucunda söz konusu hırsızlık mallarının Karasu ilçesinde ikamet eden H.S. isimli şahsın bahse konu böyle bir motor satın aldığını ve ilana koyarak satmaya çalıştığını bilgisi vermesi üzerine, H.S. ile yapılan sözlü mülakatta tırpan motorunu Ö.Y.'dan 4 bin 500 TL karşılığında satın aldığını söyleyerek, rızaen teslim alındı.

Ö.Y. ile yapılan sözlü mülakatta tırpan motorunu ve hızar motorunu arkadaşı olan Y.G. getirdiğini ve bunları satabilmesi için kendisinden yardım istediğini bildirdi. Y.G. ile yapılan sözlü mülakatta tırpan motorunu ve hızar motorunu B.Ş.'den aldığını, satarsa gelen paradan komisyon alacağını söyledi.

Y.G. tırpan motorunu Ö.Y. aracılığıyla H.S.'ye sattı. Hızar motorunu satmadan jandarmaya rızaen teslim ederken, kendisinin B.Ş:'den aldığını pazarlaması durumunda para vereceğini söylemesi üzerine sattığını, B.Ş.'den malzemeleri aldığı sırada tüfe, matkap ve birkaç makina daha gördüğünü beyan etmesi üzerine Karasu ilçe merkezinde bulunan H.B.'nin Kuzuluk Mahallesi'Ndeki ikametine JASAT timi, Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş timi ve bir polis operasyon düzenledi.

Operasyonda mermer kesme makinası, laminant kesme makinası, zımba makinası, sunta kesme makinası, matkap, tesisat boru yakma makinası, iki adet makas, matkap, kesme aleti ve av tüfeği çalıntı olduğu düşünülen malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler jandarma ekiplerince sahibine teslim edildi. 

Kocaali Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Ö.Y., H.S., Y.G. ve H.B. isimli şahıslara 'suç eşyası satın almak veya kabul etmek' suçundan işlem yapılırken, şüpheli B.Ş.’in yakalanmasına yönelik araştırmalara devam edildiği bildirildi.