Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Haziran’da görülen duruşmada çocuğa cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle iyi hal indirimi uygulanarak 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Şağban hakkındaki ikinci istismar şikayeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yapıldı.

ŞİKAYETTE MAĞDUR ÇOCUĞUN İFADESİNE DE YER VERİLDİ

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre; 7 Ocak 2021’de yapılan gizli ihbarda, Eyyüp Fatih Şağban’ın başka bir müridinin 10 yaşındaki çocuğuna istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

İhbarda, Şağban’ın ceza aldığı istismar vakasındaki mağdur çocuğun “Dergahta 10 yaşlarında bir kız vardı. O da bana Fatih’in onu kucağına oturttuğunu anlatmıştı. Bu da benim yaşadığım olayla aynı gün oldu” şeklindeki ifadesine de yer verildi.

Şikâyetin CİMER tarafından Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, Şağban hakkındaki ikinci istismar iddiasında adı geçen çocuk ve annesi ifadeye çağrıldı. Anne, ifadesinde böyle bir olayın yaşanmadığını, böyle bir olayın yaşanması halinde çocuğunun kendisine anlatacağını belirtti. Çocuk ise, pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, Eyyüp Fatih Şağban’ın yanına kalabalık bir şekilde gittiklerini, şeyhin elini öptüğünü, mağdur çocukla da dergahta tanıştıklarını söyledi.