HALK54.COM/ÖZEL HABER

DOKTORA KASKLA DALDI
Benzer olaylardan ilki Adapazarı Papuççular Mahallesi’ndeki çocuk parkında yaşandı. İddiaya göre kız meselesi yüzünden yaşı küçük çocuklar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte gençler sille tokat birbirine girdi. Uzun yıllar sağlık camiasında yöneticilik yapan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Serdivan Belediye Başkan Adayı olan Hasan B. kavga eden gençleri ayırmak için arayla girdi. “Yapmayın” diyerek gençlerin arasına girdi.

SANA NE DEDİ
Günümüzde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitmenliği üzerine işyeri olan  Dr. Hasan B.’ye 16 yaşındaki E.D. isimli genç “Sana ne” diyerek elindeki motosiklet kaskıyla vurdu. Çevre sakinlerinin araya girmesiyle kavga sona ererken doktor Hasan B. hastanelik oldu. Hastanede tedavi edilen Hasan B. ardından darp raporu alarak polise gitti. Asayiş Şubesi'ne giderek ifade veren Hasan B. gençten şikayetçi oldu. Yapılan şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Hasan B.’ye kask ile dalan genci yakaladı. Gözaltına alınan 16 yaşındaki E.D. yaşı küçük olduğu için Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

DUR DEDİ BIÇAĞI YEDİ
2’inci olay Adapazarı Orhan Cami Arkası’nda bulunan Orhan Gazi Parkı’nda meydana geldi. Parkta 2 kız 2 erkek arasında kavga çıktı. Gençler arasında çıkan kavga giderek büyürken, S.Ö (17) ve F.G.H. (18) isimli gençler sille tokat birbirine girdi. Olay sırasında alkollü olduğu iddia edilen taraflar birbirlerini bıçakladı. Olayı gören taksici 54 yaşındaki Seçkin İ. isimli taksici ise bıçaklanan gençleri ayırmak için araya girdi. Ancak kavgayı ayırmak isteyen taksici Seçkin İ. ‘Yapmayın’ derken henüz kimin bıçağından aldığı belli olmayan darbeyle bacağından bıçakladı. Bıçaklarla yaralanan üç kişi hastanelik oldu.

YOLDA YÜRÜRKEN VURULDU
Geyve Alifuatpaşa Mahallesi'nde ise sokak üzerinde iki kişi arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga esnasında şahıslardan birisi üzerinde bulunan tabancayı çıkartıp ateş etmeye başladı. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri, bu esnada yoldan geçen ve olayla alakası olmayan S.Ç. isimli vatandaşın bacağına isabet etti. Kanlar içerisinde yere yığılan S.Ç., arkadaşları tarafından Geyve Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesi yapılan S.Ç. daha sonrasında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

VATANDAŞTAN TEPKİ VAR
Sakarya’nın huzur kenti olduğunu anımsatan vatandaşlar ise son yaşanan olaylara tepki gösterdi. Gençlerin parkta araya giren taksiciyi bıçaklaması, kavga eden gençleri ayırmak isteyen doktora 16 yaşındaki gencin kask ile dalması ve kavga eden şahısların yolunda yürüyen bir vatandaşı vurmasının asla ve asla kabul edilmez olduğunu belirten vatandaşlar, “Halkın huzuru bozan bu kişiler en ağır cezayı alsın. Halkın huzurunu kimsenin bozmaya hakkı yok. Sakarya huzur kenti” dedi.