Olay dün akşam saatlerinde Akyazı Beldibi Mahallesi'nde devam eden yol çalışmalarını yürüten firmanın şantiyesinde yaşandı.

TARLALARI TAKİBE ALDILAR
Beldibi Mahallesi'nde ikamet eden çiftçi Ö.K. fındıklıktaki fındıklarının bir bölümünün toplandığını fark etti. Ayak izlerinin olduğu bahçede çok sayıda fındık dalının da kırık olduğunu gören çiftçi Ö.K. çevrede bulunan bir kaç çiftçiden de aynı şikayeti duydu.
 
JANDARMA ŞOK BASKIN YAPTI
Tarlaları gözetlemeye başlayan çiftçiler olayı yapanların ilçede yeni yapılan yol çalışmasında görevli işçilerin tarlalardan çuvallarla çıktıklarını gördü. Olayı Dokurcun Jandarma Komutanlığı'na iletilmesinin ardından Dokurcun Jandarması yol yapım firmasının Beldibi'nde bulunan şantiyesine şok bir baskın yaptı. 

YATAKHANEYE VE TOPRAK ALTINA DEPOLAMIŞLAR
Jandarma'nın Akyazı Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen talimatla gerçekleştirdiği operasyonda işçilerin kaldığı şantiyede bulunan yatakhane olarak kullanılan konteyner içerisinde ve çevresinde toprağa gömülü halde yaklaşık 1 ton fındık ele geçirildi. Olayı gerçekleştirdiklerinden şüphelenilen C.G.(21) Y.K.(47) ve Y.Y.(30) isimli şahıslar gözaltına alınırken, şantiyede bulunan yaklaşık 1 ton fındık muhafaza altına alındı.