Kabus dolu anların adresi Adapazarı Semerciler Mahallesi oldu. Parlak Sokak üzerinde park halindeki 55 plakalı araca henüz kimliği tespit edilemeyen 54 B 9492 plakalı araç sürücüsü çarptı. Park halindeki araca çarpan sürücü çevredeki vatandaşların ‘Araca vurdun’ demesi üzerine olay yerinden son sürat kaçmaya başladı. Çark Caddesi’nin Dr. Nuri Bayar Ortaokulu kısmına olanca süratiyle çıkan sürücü bu kez de habere giden Halk54.com aracına çarptı.

Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı’nın idaresindeki araca çarpan sürücü çarpışma sırasında sıkışan aracını kurtarmak için gaza yüklendi. Halk54.com haber aracına zarar vererek sıkıştığı yerden 54 B 9492 plakalı aracı kurtaran kimliği henüz bilinmeyen sürücü araç sahipleri ile vatandaşların ‘Dur’ seslenişlerine aldırmadı ve yine çok sürekli bir şekilde kaçmaya başladı.

Yaşanan kabus dolu anlar sonrasında olay yerine gelen Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekibi kazayla ilgili olarak gerekli incelemesini yaparken, çevre sakinleri ise aşırı süratli araç kullanan şahsa tepki gösterdi. Mahallede çocukların bulunduğunu anımsatan mahalle sakinleri, “Şehrin göbeğinde aşırı sürat yapıp 2 araca çarpan ve bize korku yaşatan şahıs hakkında gerekli cezai işlem yapılsın. Kimsenin bizim mal ve can güvenliğini tehlikeye atmaya hakkı yok” dedi.

Adapazarı Cumhuriyet Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi ve davacı olan Hüseyin Cumalı ise, “Ara sokaktan çok süratli ve fişek gibi bir araç çıktı. Araç çıktığı anda Halk54.com Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz’ın bulunduğu kısımdan aracımıza çarptı. Çarpışma anında iki araç sıkıştı ama 54 B 9492 plakalı araç sürücüsü gaza yüklenerek sıkıştığı yerden bizim aracımıza bir kez daha zarar vererek kaçmaya başladı. Biz dur desek de durmadı. Çok süratli bir şekilde kaçtı. Polise ihbar ettik, şikayette bulunduk. Olayın en sevindirici yanı bunca sürat ve olaya rağmen kimse yaralanmadı” dedi.

İki araca çarptıktan sonra son sürat kaçan, Semerciler Mahallesi Parlak Sokak, Çark Caddesi, Bosna Caddesi’nde yüksek hızlı araç kullanarak vatandaşlara korku dola anlar yaşatan firari araç sürücüsünü yakalamak için polis çalışmasını sürdürüyor.