Adapazarı olaylarla geceye ‘merhaba’ dedi. Orta Mahalle’de bulunan ve kullanılmayan bir okul binasının ateşe verilmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle bozulurken, bu olayın az öncesinde ise alkollü bir şahıs kenti birbirine kattı. Adapazarı PTT aralığında bir şahsın yere düştüğünü ve başını kilitli parke taşına vurduğunu gören esnaf durumu 112 Acil Servis komuta Merkezi’ne bildirdi. Yapılan ihbarla birlikte 112 Acil Servis Ambulansı olay yerine geldi.

ÇEKME BİRADER

Yerde şahsı ambulansa alıp hastaneyle götürmek isteyen sağlıkçılar hiç ummadıkları bir dirençle karşılaştı. Yerdeki alkollü ve yaralı şahıs kendine uzatılan yardım elinin aksine, sağlık ekiplerine güçlük kullanmaya başladı. Neye uğradıklarını şaşıran sağlıkçılar bu kez telsiz ile yardım istedi. Bölgeye polis ekiplerinin sevk edildiği o anlarda çevre sakinlerinin de gayretiyle alkollü şahıs ambulansa bindirildi. Ancak sorunlar yumağı bununla da bitmedi. Sedyede sağlık ekibine yine zor anlar yaşatan şahıs, kendisini görüntüleyen Haber Müdürümüz Nurettin Eryılmaz’da tepki gösterdi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Ambulansta ilk müdahalesi yapılan yaralı ve alkollü şahıs ardından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Yerleşkesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Kentin göbeğinde yaşanan bu olay sırasında aileler şahsın bağrışlarıyla tedirginlik yaşarken, sağlık ekiplerine şahsın yaptığı hareketler ise vatandaşların tepkisine neden oldu.