Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde 28 ille birlikte Adapazarı’nda da yapılan operasyonda gözaltına alınan iki uzman doktor, bir eczacı ve bir sağlıkçı gözaltına alınarak soruşturmayı yürüten Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.  

UZMAN İKİ DOKTOR

Medyabar'dan Hakan Turhan'ın haberine göre, operasyon kapsamında  Adapazarı'nda bulunan özel bir sağlık kuruluşunda çalışan ve Sakarya’da oldukça iyi tanınan uzman doktorlar A.K. ve M. H. A. İle bayan eczacı Ö.T. ve sağlık çalışanı F.A. dün ayrı ayrı gözaltına alındı.

DİNLEMEYE TAKILMIŞLAR

Alınan ilk bilgilere göre gözaltına alınan 2 uzman doktor, bir eczacı ve sağlık çalışanı, Zonguldak merkezli süren soruşturmada ‘teknik takibe’ takılınca gözaltı kararları çıktı. Sağlık kontrolünden geçirilen 2 doktor, eczacı ve sağlık çalışanı Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

SAĞLIK CAMİASI ŞAŞKIN

Yıllardır Sakarya’da ve bir çok sağlık kuruluşunda çalışan ve oldukça iyi tanınan iki uzman doktorun gözaltına alınması özellikle sağlıkçılar arasında şaşkınlık yarattı. Gözaltına alınan eczacının ise doktorların çalıştığı sağlık merkezine yakın yerde bulunan serbest bir eczacı olduğu öğrenildi.