Alınan bilgiye göre, 2 yıl önce Karasu ilçesi Paralı Mahallesi'nde işlenen cinayetin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen 45 yaşındaki 3 çocuk babası Zafer Aşık, bir süre önce koronavirüs belirtileri üzerine yaptırdığı PCR testi pozitif çıktı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Aşık, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu her geçen gün ağırlaşan ve entübe olan Aşık, bu akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Zafer Aşık'ın cenazesi yarın Karasu Paralı Mahallesi'nde toprağa verilecek. 

NE OLMUŞTU?
Tutuklu bulunduğu cezaevinde koronaya yakalanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 45 yaşındaki Zafer Aşık 2 yıl önce Diyarbakır’dan mevsimlik işçi olarak Sakarya’nın Karasu ilçesine gelen 19 yaşındaki Şirin Tosun ve beraberindeki Mahsun Zeren ile tartışmışlar sonra silahlar ateşlenmişti. Olayda Şirin Tosun ve Mahsun Zeren yaralanmış, Tosun uzun süre tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Türkiye kamuoyunun uzun süre tartıştığı olay, TBMM Genel Kurulu’nda ve soru önergelerinde gündeme gelen Tosun’u silah ile öldüren Zafer Aşık hakkında “Kasten insan öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis ve Mahsun Zeren’in yaralanmasına ilişkin “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yaşanan olaydan sonra Tosun ve Aşık aileleri Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Kurşunlu Camii’nde düzenlenen törenle barıştırıldı. Töreni sosyal medya hesabından paylaşan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır’ın Dicle ilçesinden Sakarya’nın Karasu ilçesine tarım işçisi olarak giden Şirin Tosun’un bir kavga olayında vefatı ile başlayan husumet Sur ilçemiz Kurşunlu Camii’nde gerçekleştirilen programda iki ailenin büyüklerinin bir araya gelerek barışması sonucu hayırla neticelendi. Barışı seçen Tosun ve Aşık ailelerine ve Sakarya’dan Diyarbakır’a uzanan bu barışa vesile olan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye yazdı.