Kaza, Sakarya-Kocaeli D100 karayolu Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adapazarı istikametinde seyir halinde olan İzmit-Adapazarı arasında yolcu taşımacılığı yapan 54 BA 6** plakalı minibüsün lastiği patladı. 

Lastiği patlayan minibüs, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yan yattı. Yan yatan araç, D100 karayolu kenarında bulunan oto lastik dükkanı önünde park halinde bulunan 54 AAT 8**, 41 K 19** ve 54 E 43** plakalı toplam 3 araca çarparak durabildi.
 Meydana gelen kaza esnasında yolcu minibüsünde bulunan ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kadın olay yerinde hayatını kaybederken, diğer yolculardan ise 1’i çocuk olmak üzere toplamda 8 kişi yaralandı. Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan 4 aracın karıştığı zincirleme kazada minibüste bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i çocuk olmak üzere toplamda 8 kişinin de yaralandığı kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.