Kısa adı S.A.B.A.H.  Arama Kurtarma olan Sakarya Afet Bilinçlendirme Afete Hazırlama ve Arama Kurtarma Derneği’nin gönüllü gençlik kolları başkanı Burak Can Alemdar, “Olayı duyar duymaz ekip halinde bölgeye yöneldik. İnşaat halindeki binanın en tepesinde çığlık atan şahsı gördük. İnşaata çıktık ama hemen müdahale etmedik. Şahıs bir ara çatının uç kısmından ayrılınca müdahale etmek için uygun anı yakaladık ve şahsı aldık. Şahsı aldık ama kendisi sürekli çığlık atıyordu. Sıkıntılı da bir durumu vardı” dedi.

Şahsı aldıkları andan itibaren kendilerine zorluk çıkarttığını belirten Alemdar, “Polis ve diğer ekipler gelene kadar sürekli kendisini telkin ettik. Güçlükle sokağa çıkarttık. Sokakta vatandaşlarda bize yardımcı oldu. Orada polis ve sağlık ekipleri geldi ama şahsı ambulansa koymak hiç kolay olmadı. Sürekli çığlık atıyordu” dedi.

Daha önce de bu tip bir olaya müdahale ettiğini belirten Alemdar, “Burada önemli olan uygun zamanı bekleyip müdahale etmek gerekiyor. Eğer polis, itfaiye ve diğer görevliler var ise biz onlara yardımcı oluyoruz. Ancak bugün yaşanan olayda olduğu gibi şahıs atlamak üzere ise, şahsın durumu stabil değil ise, yani durum acil ise müdahale ediyoruz” dedi.