//Nurettin Eryılmaz//

Olay, Erenler ilçesi kamışlı Mahallesi’nde dün gece saat 23.15 sıralarında meydana gelmişti. İddiaya göre, akrabalar arasında daha önceden satılan bir arazinin parasının paylaşılamaması sebebi ile tartışma yaşandı.

Tartışma sonrasında Y.Ş.; amcası Saffet Şanlı, yengesi Nuran Şanlı ve kuzeni Gökhan Şanlı’yı tabanca ile vurdu. Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Saffet Şanlı ile eşi Nuran Şanlı’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. 

Olayda ağır yaralanan Gökhan Şanlı ise kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

GÖZYAŞI SEL OLDU
Saldırıda ölen Saffet, eşi Nuran ve çocukları Gökhan Şanlı'nın cenazeleri otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarınca teslim alındı. 

Anne, baba ve çocuklarının cenazeleri, Kamışlı'daki evlerine getirildi. Cenazelerinin getirilişi sırasında ailenin kalan tek çocukları olan kızları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER
Burada alınan helallik sonrası cenazeler, mahalle mezarlığına götürüldü. 

Saldırıda anne, baba ve ağabeyini kaybeden Sevil Şanlı, cenaze aracının arkasından mezarlığa kadar yürüdü.  Kılınan caneze namazının ardından Saffet, eşi Nuran ve çocukları Gökhan Şanlı, gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi.

"BU OLAY KAMIŞLI MAHALLESİ'NDE KÖTÜ BİR LEKE OLARAK TARİHE GEÇTİ"
Kamışlı Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Kuru, "İki ailenin kendi aralarında anlaşmazlığı sonucunda trajik bir olay yaşandı. Olayı işleyen vatandaşın babası tarafından tabancayla bir mermi atılmış bildiğimiz kadarıyla. Daha önce böyle bir kavga daha yaşanmıştı. Savcılık ev hapsi vermişti vuran kişiye. Bu miras kavgasından öte kendi aralarında alacak verecek meselesinden dolayı kaynaklanan bir sebep diye biliyorum. Çok kötü ve acı bir durum. 4 tane evlat var yetim kalan. Mahallem adına üzgünüm. Bu olay Kamışlı Mahallesi tarihine kötü bir leke olarak geçmiş bulunmakta." dedi.

"ÇOCUKLUK ARKADAŞIMIN CENAZESİ YERDE YATIYORDU"
Kamışlı Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş, "Bildiğimiz kadarıyla ağabeyinin oğlu, amcasını, yengesini ve amcasının oğlunu katlediyor. Kavganın detaylarını bilmiyoruz, önceden bir husumet varmış herhalde aralarında. Daha önceki kavgada yenge çok hafif yaralandı. Olay yaşandığında biz yatsı namazındaydık. Namazdan çıktığımda benim hem asker arkadaşım hem çocukluk arkadaşımın cenazesi yerde yatıyordu." diye konuştu.