// Hüseyin Cumalı’nın özel haberi //

NE OLMUŞTU!

Muğla'nın Milas İlçesi Kıyıkışlacık mevkiinde bulunan 5 parselden oluşan toplam 730 dönümlük ve piyasa değeri 280 milyon dolarlık gayrimenkulün yasa dışı yollardan üzerine geçirmek isteyen şebeke üyeleri S.U., M.K., İ.K., Aydın Barosu’na kayıtlı avukat R.K. Muğla’dan Sakarya’ya uzanan dolandırıcılık için harekete geçti.

MEMUR UYANIK ÇIKTI

Muğla’daki arazi sahibinin kimlik bilgileri ile e-devlet şifresini ele geçiren şebeke üyeleri, Sakarya’nın Kocaali İlçesi’nde bulunan İlçe Tapu Müdürlüğü’nde işlem için sıra aldı. Satış için tapuda işlem yaptıran şebeke üyeleri sıra beklerken Milas Tapu Müdürlüğü’nde görevli bir memur durumdan şüphelenince 5 parselin gerçek sahibini telefonla arayarak satışı sordu.

KOM DEVREYE GİRDİ

Arazi sahibi her hangi bir satış işleminin söz konusu olmadığını söylemesi üzerine Kocaali İlçe Tapu Müdürlüğü ile irtibat kuran Milas Tapu Müdürlüğü yetkilileri durumu polise ihbar etmelerini istedi. Aralarında eski bir milletvekilinin kardeşi ile bir avukatında olduğu öğrenilen şebeke üyelerine ‘işlemler sürüyor’ diyerek oyalayan tapu görevlilerin ihbarıyla birlikte devreye bu kez Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri girdi.

SUÇÜSTÜ YAPILDI

Kocaali İlçe Tapu Müdürlüğü’nde gerekli tertibatı kuran Sakarya polisi aralarında Aydın Barosuna kayıtlı avukat R.K.’nin de bulunduğu 5 şüpheliyi suçüstü gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilirken, ilçeye geldikleri araçta yapılan aramada ise tapu satışıyla ilgili sahte belge, çeşitli şahıslarla ilgili düzenlenen sahte kimlikler, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait mermiler, 8 cep telefonu, 5 kimlik, 1 adet bilgisayar kasası, tarayıcı, dijital dokümanlar ile Muğla Milas haritası ele geçirildi.

DUBLÖR PLANI

Sakarya’nın Kocaali İlçesi’ni sessiz ve sakin oldukları için seçtiklerini öğrenilen şebeke üyelerinin Milas’ın turistlik yerlerinden olan Kıyıkışlacık mevkiinde bulunan 5 parselden oluşan toplam 730 dönümlük ve piyasa değeri 280 milyon dolarlık gayrimenkulün ele geçirmek için dublör kullandığı ortaya çıktı. Şebeke günlerce fiziki ve sosyal medya üzerinden dolandırmak istedikleri mal sahibine çok benzeyen bir dublör buldukları belirlendi.

DUBLÖR DE YEMEDİ

Muğla Milas’ta bulunan arazi sahibine çok benzeyen A.K. isimli işçiyle para karşılığı anlaşan ve bu dublör için bir de sahte kimlik hazırlayan şebeke üyeleri satış için geldikleri Kocaali İlçe Tapu Müdürlüğü’nde dublör kullanarak satış işlemi yaptıkları belirlendi. Ancak yaptıkları bütün bu oyunlar tapu memurunun asıl arazi sahibini arayıp ‘Siz yerinizi satıyor musunuz’ sorusuyla tutmadı.

ADLİYE

Emniyette işlemleri tamamlanan S.U., M.K., İ.K., Aydın Barosu’na kayıtlı avukat R.K. ve şebeke ile para karşılığı dublör olarak anlaşan A.K. emniyetteki sorgulamalarının ardından  “Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik, 6136 sayılı kanuna muhalefet, Organize Suç Örgütü Kurmak” iddialarıyla Kocaali Adliyesi’ne sevk edildi.