// Aleyna Nur Çapar’ın özel haberi //

NELER OLDU!
Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem’in sosyal medya hesabının benzerini açan dolandırıcılar geçtiğimiz Ağustos ayında Başkan Erdem’in yakın dostlarını önce sahte hesaba ekledi. Başkan Erdem’in sahte hesabına arkadaşlarını ekleyen dolandırıcılar ardından “Bende hediye çeki var. Bana hatlı telefon numaranı söyle”, “Bende hediye çeki var. Sana göndereyim” gibi söylemlerle dolandırıcılık yapmaya kalkıştı.

TAKİPSİZLİK
Yaşanan bu dolandırıcılık girişimi sonrasında başkan Erdem kendi sosyal medya hesabından “kendi adımın benzeri sahte bir hesap açıldı. Sakın kanmayın” diyerek sosyal medya hesabında bulunan arkadaş, dost ve vatandaşları uyardı. Yaşanan bu olay sonrasında Başkan Erdem Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusuna geçen 01 Ekim günü ‘somut delil bulunamadığı’ gerekçesiyle ‘Takipsizlik’ kararı geldi. 

DÜN YİNE YAPTILAR
Daha önce geçen Ağustos ayında sosyal medyada dolandırıcıların hedefi olan Başkan Erdem adına dün yine Instagram'da sahte hesap açıldı. Başkan Erdem adına vatandaşlardan telefon numarası isteyerek dolandırıcılık yapmaya çalışan dolandırıcılar, “Selam” dedikten sonra “bende hediye çeki var” diyerek yine hatlı telefon numarası istemeye başladı.

POPÜLER MUHTARLAR
İki kez Federasyon Başkanı Erdem başta olmak üzere tanınmış ve popüler başka muhtarlar adına da sosyal medya da sahte hesap açıp dolandırıcılık yapmaya çalışan sahtekarlarla ilgili bütün vatandaşları uyaran Başkan Erdal Erdem, “ Dolandırıcılar benim fotoğrafımı koyup benim adımının sonuna bir iki nokta ekleyip sosyal medyada hesap açıyor. Sonra hediye çeki adı altında milletten para yada kontör istiyor. Bu tip dolandırıcılık vakalarına halkımız kanmasın” dedi. 

İHBAR EDİN
Muhtarların sosyal medya aracığıyla hediye çeki, yardım veya başka işler yapmayacağını belirten Başkan Erdem, “Hiçbir muhtar sosyal medya hesaplarından bu tip işler yapmaz. Bir yardım yapılacaksa bu resmi evrakla olur. Dolayısıyla kimse bu dolandırıcılara kanmasın. Böyle olaylarla karşılaşan durumu güvenlik güçlerine ihbar etsin. Zaman kaybetmeme ve birilerinin canı yanmaması açısından da kendi sosyal medyasından durumu açıklasın” diye konuştu.