Olay, bugün öğle saatlerinde Erenler Yeni Mahalle'de yaşandı. Erenler Yeni Mahalle'de bulunan bir otelin karşısında toplanan bir grup roman vatandaş, bir askerin komutanı tarafından öldürüldüğü iddiasıyla yol kesti. Caddede türk bayrağı açan roman vatandaşlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye sloganlar attı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, asayiş şube ve çevik kuvvet ekipleri, bölgede önlem alarak vatandaşları uyardı. 

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da olay yerine intikal etti. Vatandaşlara telkin eden Müdür Kaya, sağduyu çağrısında bulundu. 

Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tangel, olay sonrası yaptığı açıklamada, "Askerimizin yüzde yüz vurulduğu kanaatindeyiz. Çünkü bu çocuk bölük komutanının silahıyla intihar etmiş. Ben doğuda askerlik yaptım. Doğuda hücum yeleğinde en az 4 şarjörü olan bir asker olur. Askeri silahı yanında olur. Ne gerek duysun bölük komutanının silahını alıp intihar etmeyi... Ailesinin video paylaşımları var. Oradaki dernek başkanımızı da aradım. Bütün söylenenler bu çocuğun vurulduğu ispatında." dedi.