Olay, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 31 Temmuz 2020 tarihinde Derince Mersincik Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ormanlık alana otomobille gelen Ramazan Gögerçin (25) ile Sefa Numan T. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesi yaşanan arbede sırasında Ramazan Gögerçin ve Sefa Numan T. silahla vurularak yaralandı. Silah seslerini duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Yardım ekiplerine bildirirken, yaralanan Ramazan Gögerçin ve Sefa Numan T. yanlarında bulunan arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Ramazan Gögerçin hayatını kaybederken Sefa Numan T. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyurken arkadaşlarının evine girince tartışma çıktı
Cinayet hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay tarihinde maktul Ramazan Gögerçin'in evde uyuduğu, bu sırada Özge Gögerçin'in eşini uyandıramadığı ve babasına bayram ziyareti için yola çıktığı yer aldı. Apartmanın merdivenlerinde Sefa Numan T. ve Erbil D. ile karşılaşan Özge Gögercin, ikiliye Ramazan'ın uyanmadığını kendisinin ise bayram ziyareti için ailesinin evine gittiğini söyledi. Bu sırada anahtarı Özge'den alan Erbil D. eve çıkarken, Sefa Numan T. ise Özge Gögercin'i ailesine bırakarak eve döndü. İkili yaklaşık bir saat boyunca Ramazan D.'nin uyuduğu evin balkonunda oturdu. İddianamenin devamında Ramazan Gögercin'in uyandığında, uyurken arkadaşlarının evde olmasına sinirlenerek arabayla gidip aldığı eşi Özge'ye "Bu tabancanın içine beş mermi koydum, üçünüz de beni tatmin edemezsiniz. Tak tak tak" dediği daha sonra ise Sefa'yı arayarak nerede olduklarını sorduktan sonra onların yanına gittiği yer aldı.

Eşine ait çamaşırları gören arkadaşlarına sinirlenmesi sonu oldu
Ramazan Gögercin daha sonra ormanlık alanda buluştuğu Sefa Numan T. ve Erbil D.'ye "Aceleniz neydi lan, benim evime gelecek kadar acele işimiz neymiş. Uyurken benim evime giriyorsunuz. Eşimin çamaşırları orada asılı iken siz nasıl eve girip keyif yapıyorsunuz" diyerek ikiliye tokat attığı, Sefa'nın Ramazan'ı uzaklaştırmaya çalıştığı esnada ise Ramazan'ın elindeki silahın patlayarak Sefa'nın parmağını yaraladığı devamında ise 2 el silahın ateşlenmesi üzerine Ramazan'ın boyun ve karın bölgesinden yaralanarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

"Kasten öldürme ile yargılanması talep edildi"
Yapılan tespitler ışığında hazırlanan iddianamede, Gögercin'in kendini vurduğunu iddia eden Sefa Numan T.'nin ifadesinde çelişkilerin olduğu, kriminal raporlar ve otopsi tutanağında Ramazan Gögerçin'i kasten öldürdüğü anlaşılması üzerine müebbet hapis ile cezalandırılması talep edildi.