2012 YILINDA NE OLMUŞTU!
Sakarya'nın Pamukova İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 18 Ekim 2012 tarihinde 50 yaşındaki Osman Safa, dini nikahlı yaşadığı ve 38 haftalık hamile 32 yaşındaki eski eşi Neslihan Çelik'i tabancayla vurarak öldürdü. Öldürülen Neslihan Çelik'in karnındaki bebek, annenin ölümünden 35 dakika sonra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde sezaryenle dünyaya getirildi. Ancak talihsiz bebek, sevk edildiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Anne ile bebeği Sakarya’da toprağa verildi.

İSTANBUL’DA YAKALANDI
Yaşanan bu kanlı olay sonrasında Osman Safa bu kez de Hendek İlçesi Sümbüllü köyünde aralarındaki husumet nedeniyle Vedat G. İsimli şahsı 21 Ekim 2012 tarihinde bacağından vurdu. Her iki olay sonrasında firar eden Osman Safa, Sakarya Polisi tarafından İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Mahkeme tarafından tutuklanan ve bir süre yargılanan Osman Safa mahkeme heyeti tarafından cinayet suçundan müebbet hapse mahkum edildi.

ÖLÜMÜ SEÇTİ
Sakarya’nın Ferizli İlçesi’nde bulunan Ferizli L Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda cezasını çeken Osman Safa, iddiaya göre girdiği bunalımla intihar etti. Kendini asan Osman Safa’nın cesedi arkadaşları tarafından bulunurken, cezaevcinde yaşanan şok ölümlü birlikte soruşturma başlatıldı.