//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

Adapazarı ilçesi Yenicamii Bulvarı’nda meydana gelen olayda Yenicamii’den çarşı istikametine doğru yürüyen anne ve çocuğuna kontrolü kaybeden kadın sürücü çarptı. Kazada aracın altında kalan anneye ilk yardım çevredeki esnaflardan geldi. Bebek arabasındaki çocuk ise çarpmanın etkisiyle savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri ilk müdahaleyi kaza bölgesinde yaparak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

OLAYI ANLATTI

Olayın ardından kaza anlarını anlatan esnaflar ise şokun etkisinden çıkamadıklarını belirtti. Aracın çarptığı dükkan yetkilisi Fatih Çaltıkoğlu, “Biz masamızda otururken bir anda yaşandı olay. Araç geçerken kadını altına aldığını gördük. Burada vatandaşların bir araya gelmesiyle kadın kurtarıldı. O telaşla kadın çocuğu için bağırmaya başladı. Aracın tekeri sol tarafına gelmesiyle bebek arabası sağ tarafa düşüyor. Herkes olayın şokunu yaşadı” dedi.

ANNEYİ KURTARDI

Kaza esnasında kadını kurtaranlardan biri olan esnaf Emrah Biçer ise, “Kaza esnasında biz içerdeydik sese dışarı çıktığımızda kadının araba altında kaldığını gördük. Bebeğin başında ve ağzında kan vardı. Sıcak sıcağına kimse bir şey hissetmedi ama baya yara almışlardı” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞA İLK MÜDAHALE

Çocuğun şans eseri aracın altında kalmayarak savrulmasıyla ilk yardım bölge esnafından geldi. Esnaf Büşra Çetin, çocuğu kucağına alarak ilk yardımı kendisi gerçekleştirirken, olay anını anlattı. Çetin, “Benim masam kapının yanında. Bir anda kapı kapandı kırmızı bir şey duruyordu. O sıra hemen dışarı çıktık bebeği ve anneyi aramaya başladık. Anne sonradan şişmeye ve morarmaya başladı. Kapımızda bulunan saksı ve derin dondurucu hayat kurtarmış oldu” şeklinde konuştu.