HALK54.COM/Emre ÇATAL
Sakarya'da saat 16.30 sıralarında şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Kent merkezinin neredeyse tamamında hissedilen patlama vatandaşları sokağa döktü. Endişeye neden olan patlama nedeniyle telefona sarılan vatandaşlar, 112'yi aradı. 

Onlarca çağrı alan hatların hemen hepsinde Hendek'te bulunan bir su fabrikasında patlama meydana geldiği öne sürüldü. Alınan ihbarlar doğrultusunda Hendek'teki su fabrikasının olduğu bölgeye  itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ancak bölgeye giden ekipler, herhangi bir patlama unsuruna rastlamadılar.

Öte yandan patlamanın tüm Sakarya genelinde duyulması, akıllara geçmiş yıllarda da yaşanan uçakların ses hızını aşması nedeniyle meydana gelen 'Sonik' patlamayı getirdi. Patlama sesinin savaş uçaklarının ses sınırını aşması sonucu meydana geldiği ifade ediliyor.

Yaşanan olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan patlama sesinin Sakarya ile aynı anda Eskişehir, Bolu, Düzce gibi şehirlerde de duyulduğu bildirildi.

SONİK PATLAMA NEDİR?
Sonik patlama, bir nesne havada ses hızından daha hızlı hareket ettiğinde oluşan şok dalgalarıyla ilişkilendirilen sestir. Sonik patlamalar, insan kulağına bir patlama ya da gök gürlemesi gibi gelen, muazzam miktarlarda ses enerjisi üretir.