Alınan bilgiye göre, Hendek ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yapmış olduğu istihbari çalışmaları neticesinde Hendek Yenimahalle'deki bir evin bahçesinde kenevir bitkisi yetiştirildiği ve yetişen bitkilerin ormanlık alanda büyütüleceği bilgisini aldı.

Bahse konu yeri takibe alan jandarma ekipleri, şüpheli N.K. isimli şahsı yakaladı. Ekipler evin bahçesinde yaptıkları aramada saksı içerisinde boyları 15-20 santim olan 145 adet kenevir bitkisi, 20 gram kenevir tohumu, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet şarjör ve 40 adet kurusıkı mermesi ele geçirdi. 

Evinin bahçesinde ektiği kenevir bitkilerini ormanlık alanda büyüteceği belirlenen N.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli N.K. isimli şahıs hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın anlamak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlarından gerekli adli işlemler başlatıldı. Ayrıca N.K. isimli şahsa ses ve gaz fişeği atabilen silah bulundurmaktan 1.730 TL idari yaptırım para cezası uygulandı.

Öte yandan hint keneviri olduğu değerlendirilen 145 kök kenevir bitkisine Hendek İlçe Jandarma tarafından el konurken, 3 kök kenevir bitkisi incelenmek üzere OYİ ekibine teslim edildi.