// Metin Nişancık’ın haberi //

NE OLDU!
Karasu Aşağı Aziziye Mahallesi 420. Sokak Işık Apartmanında oturan 35 yaşındaki Fikret K. isimli şahıs sabah saat 10.00 sıralarında evini yakacağını söyledi. Komşuların korkup durumu polise bildirmesiyle birlikte bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ancak polisleri gören Fikret K. pompalı tüfekle havaya ateş açtı. Bunun üzerine olay yerine Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri çağrıldı.

İKNA ÇABASI
İtfaiye, sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu sırada polis psikolojik sıkıntıları olduğu ileri Fikret K. ile polis ‘teslim ol’ diyerek pazarlığa girdi. Saatler ilerlemesine rağmen şahıs ikna olmaz iken birkaç kez daha havaya ateş etti. Bu gelişme üzerine mahalle sakinleri şahsın bulunduğu alandan daha da uzağa alındı. Karasu İlçe Emniyet Müdürü Hakan İzmir’in şahısla yaptığı ikna çabaları da uzun süre sonuç vermedi.

DEDİĞİNİ YAPTI EVİ ATEŞE VERDİ
Sabah saat 10.00 sırasında başlayan ve öğleden sonra da devam eden ikna görüşmeleri sonuç vermez iken şahıs gazeteciler dahil herkesin bölgeden gitmesini istedi. Yakın arkadaşlarının da katıldığı ikna çalışmaları sürerken Fikret K. bu kez de dediğini yaptı ve evini ateşe verdi.Oturduğu daireyi ateşe veren şahsı polis ve arkadaşları güçlükle ikna ederek elindeki pompalı tüfeği bırakarak teslim olmasını sağladı.

GÖZALTINA ALINDI
Şahsın gözaltına alıp Karasu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği o anlarda itfaiye ekibi hem kapıdan hem de merdivenle camdan yangına müdahale etti. Çıkan yangınla birlikte evde maddi hasar oluşurken, psikolojik sorunları olan 35 yaşındaki Fikret K. de hastane de tedavi altına alındı. Şahsın saatler sonra alınmasıyla birlikte mahalle sakinleri de derin bir nefes aldı.