HALK54.COM

Kan donduran olayın adresi Adapazarı Evrenköy Mahallesi’nde oldu. İddiaya göre, Nuray E. isimli anne alt kattaki komşusuna indiği sırada elektrikli ısıtıcı, iki çocuğun yattığı yatağın üzerine devrildi. Alevler bir anda odayı sardı. Binanın üst katını saran yangın sırasında evde bulunan Nehir (11) ve Dursun Efe (8) isimli kardeşler alevlerin arasında kaldı. Çevre sakinlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etti. Yapılan ihbarla birlikte bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Yangından dolayı dumanın etkili olduğu o anlarda çevre sakinleri alevlere müdahale etmeye başladı. Islak eşyaları sararak eve girmek isteyen vatandaşlar alevlerin arasında kalan anne ve 2 çocuğunu çıkartmayı başardı. Ekiplerin de gelmesiyle ağır yaralanan Nehir Eski ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatı kaybetti. Olay sırasında ağır yaralanan kardeşi Dursun Efe E. ise yoğun bakıma alındı. Üzücü olay sırasında yaralanan anne Nuray Eski de tedavi altına alındı.

İtfaiyenin yangını kontrol altına almasının ardından olaya Sakarya Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Yangının nasıl çıktığıyla ilgili olarak itfaiye ve polis çok yönlü soruşturma başlattı. Öte yandan yangın sonrasında hayatını kaybeden küçük kızın yakınları sinir krizleri geçirdi.

11 yaşındaki küçük kız çocuğu Nehir'in ölümü ve kardeşi Dursun Efe'nin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan yangın faciasının ardından ise aile dramı çıktı. Çıkan yangında hayatını kaybeden Nehir ve kardeşi Dursun Efe'nin engelli olduğu öğrenildi.