HALK54.COM

Adapazarı ilçesi Evrenköy Mahallesi'nde iki katlı evin üst katında çıkan yangında, alt kattaki kayınvalidesinin evine inen anne Nuray E.'nin 11 ve 8 yaşındaki engelli çocuklarının ısınması için bıraktığı elektrikli sobanın, çocukların yattığı yatağa devrilmesi sonucu yangın çıktı.

Alevler kısa sürede yatağı sararken, alevlerin arasında kalan çocuklarını kurtarmak isteyen anne Nuray E., dumandan etkilenerek fenalaştı. Çevre sakinlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etti. Yapılan ihbarla birlikte bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Islak eşyaları sararak eve girmek isteyen vatandaşlar, anne Nuray E.'yi evden çıkartırken, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çocukların kaldığı odadaki yangını söndürdü. 

İçeride bulunan çocuklar, sağlık ekiplerince bölgede yapılan ilk müdahaleleri sonrasında hastaneye kaldırıldı. Yenikent Devlet Hastanesine kaldırılan 11 yaşındaki Nehir, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Durumu ağır olan 8 yaşındaki Dursun Efe ise, Yenikent Devlet Hastanesinde yapılan müdahalesi sonrasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Dumandan etkilenen annenin de hastanedeki tedavisi sürüyor. 

11 yaşındaki küçük kız çocuğu Nehir'in ölümü ve kardeşi Dursun Efe'nin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan yangın faciasının ardından ise aile dramı çıktı. Çıkan yangında hayatını kaybeden Nehir ve kardeşi Dursun Efe'nin engelli olduğu öğrenildi.