TRABZON’A NAKLEDİLDİ

Ferizli İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Hüseyin Başar'ın eşi Şennur Başar (46) iki gün önce soğuk algınlığı şikayetiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Merkez kampüsüne başvurdu. Doktorlar tarafından yatışına karar verilen Şennur Başar, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. İki çocuk annesi kadının cenazesi, Ferizli Kemalpaşa Mahallesi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'un Sürmene ilçesine gönderildi.

YENİKENT’TEN ACI HABER

Ferizli ilçesi Sinanoğlu Mahallesi’nde esnaflık yapan 59 yaşındaki Faruk Ünver, iki gün önce yinebsenzer şikayetlerle Yenikent Devlet Hastanesi'ne başvurdu. İki gündür yatılı olarak tedavisi süren Faruk Ünver'den bugün sabah saatlerinde ölüm haberi geldi. İki çocuk babası Faruk Ünver, öğle namazına müteakip Sinanoğlu Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

MERAK VE TEDİRGİNLİK

Ferizli'de aynı gün grip şikayetiyle hastanelere başvuran iki kişinin, aynı gün ölüm haberlerinin gelmesi merak ve tedirginliğe neden oldu. Son günlerde şehir kamuoyunda oldukça çok konuşulan "Domuz Gribi" iddiaları ilçede de gündeme oturdu. Ferizli’nin gündemi grip şikayetiyle hastaneye yatırılan ve ölüm haberleri gelen vatandaşlar tedirgin oldu. İlçede aynı gün hayatını kaybeden Şennur Başar ve Faruk Ünver'in ölüm nedenleri Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü kayıtlarına 'Doğal ölüm' olarak geçerken, 'Bulaşıcı hastalık' ile ilgili bir bulguya rastlanılmadığı öğrenildi. Öte yandan hayatını kaybeden Başar ve Ünver'in 'Zatürre'den hayatını kaybettikleri belirlendi.

ZATÜRRE NEDİR?

Zatürre, zamanında müdahale gerçekleşmezse ölümcül olabileceği gibi, yaşam kalitesini de düşüren ateşli bir hastalıktır. Genellikle ateş, öksürük balgam gibi belirtileri bulunan Zatürre, ilerleyen evrelerde ciddi nefes darlığı, tansiyon ve bilinç bulanıklığına neden olabilmektedir. .Zatürrenin tıbbi adı pnömonidir. Sabah saatlerinde hayatını kaybeden Başar'ın cenazesi, Ferizli Kemalpaşa Mahalle camiisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi Trabzon Sürmene ilçesine gönderilirken, Faruk Ünver'in cenazesi ise öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında Sinanoğlu Mahallesi Kabristanlığına defnedildi.