HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri 10 ilde düzenlediği operasyonlarda 29 şüpheliden önce 21’ni ardından 4 kişi daha gözaltına yaptıktan sonra toplanda 25 şahsı yakalamıştı. Gözaltına alınan ve emniyette ifadeleri tamamlanan 25 şüpheli sabah erken saatlerde sağlık kontrolü sonrasında Sakarya Adliyesi’ni sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden bazılarının kışa şortlu, çantalı olması dikkatlerden kaçmadı. 

NE OLMUŞTU!
15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY)  hücre ve öğrenci evlerinde faaliyet gösterdikleri, bu evlerden örgüte eleman kazandırdıkları belirlenen şüphelilerin, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında örgütün yeniden yapılanması için çalışma yaptıklarını tespit eden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma başlatmıştı.

10 İLDE EŞZAMANLI
Bu kapsamda Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri 10 ilde düzenlediği operasyonlarda yakalama kararı bulunan 29 şüpheliden önce 21’ni ardından 4 kişi daha gözaltına yaptı. Sakarya merkezli olarak Ankara, Bayburt, Diyarbakır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli ve  yapılan baskınlarda gözaltına alınan 25 şüpheli Sakarya’da emniyetinde sorguya alınmıştı.

Firari olan şüphelilerin yakalanması için polis  bir çok ilde çalışmasını sürdürüyor.