NE OLMUŞTU
Koronavirüs ile birlikte Mart ayından bu yana bir çok önemli karara imza atan Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa maskesiz çıkanlar hakkında önemli kararlar aldı. Alınan kararlar arasında maskesiz sokağa çıkan kişi hakkında ilk ihlalde 392 TL, ikinci ihlalde ise 900 lira para cezası kesilmesi ayrıca 2. kez maskesiz sokağa çıkanlar hakkında 3 gün karantina yurdunda izole edilmesi kararı alındı.

2. KEZ YAKALANDILAR
İl genelinde alınan bu kararla birlikte Sakarya genelinde polis ve jandarma her yerde çalışmalarını sürdürürken, maskesiz şekilde sokağa çıkan 9 kişi güvenlik güçlerinin denetimlerine takıldı. 2. kez maskesiz halde sokağa çıkan 9 kişi hakkında 900 TL ceza uygulayan ekipler bu kişileri karantina yurduna teslim etti.

KARANTİNA SÜRÜYOR
İlk ihlallerinde Kabahatler Kanununun 32. Maddesine göre 392 lira, ikinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha Kanuna göre 900 lira para cezası uygulanan 9 kişi 3 günlüğüne halen karantina yurdunda bulunuyor. 

TOPLAM 20 KİŞİ OLDU
Diğer yandan Koronavirüs nedeniyle izolasyon uygulanması gereken ancak kalacak yeri bulunmayan 11 kişi de karantina yurtlarına kondu. Sakarya’da karantina yurtlarında kalman sayısı 20 kişi olarak kayıtlara girdi.