Önce İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğini ‘Pandemi’ ile ilgili mücadelede noktasında “26-29 Kasım” tarihleri arasında yoğun bir denetim yapılması talimatı verdi. Bakanlığın verdiği bu talimatla birlikte denetimler daha hızlanırken bu kez Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca içlerinde Sakarya’nın da olduğu il müdürleriyle yaptığı toplantı sonrasında uyarıda bulundu. Bakan Koca, “Sakarya’da vaka sayısı yüzde yüz artı” dedi.

İki bakanlık tarafından yapılan bu uyarılarla birlikte Sakarya’da 4 gün boyunca resmen teyakkuz derecesinde denetim ve kontroller yapıldı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından bizzat takip edilen Covid-19 denetim ve kontrollerinde Sakarya’nın 16 ilçesinde ekiplere aralıksız denetim yaptı. Bakanlık tarafından ek genelgeyle verilen süre bitti ama Sakarya’da yoğun demetim bitmedi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Sakarya’nın 16 ilçesindeki denetimlerini aynı yoğunlukta sürdürüyor. Koronavirüs sayısının yüzde yüz arttığı Sakarya’da önlemleri en üst seviyede sürdüren Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları ‘maske-mesafe-temizlik’ konusunda bilinçlendirmeyi de sürdürüyor.