Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla dün sabah fabrikanın sahibi ve aynı zamanda MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun ile babası Ali Rıza E. Coşkun hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alındı. Sorgu işlemi sonunda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra baba ile oğlu adliyeye sevk edildi.
Hendek Cumhuriyet Savcılığı'nda yaklaşık 7 saat süreyle ifadeleri alınan fabrikanın büyük ortağı Yaşar Coşkun tutuklama talebiyle, babası ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saat 22.30 sıralarında Hendek Sulh Mahkemesi'nde ifade veren Yaşar Coşkun'u mahkeme tutuklanması yönünde karar verdi. Baba Ali Rıza E. Coşkun ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Bilindiği gibi Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan sorumlu müdür A.A., iş güvenliği uzmanı A.B. ve ustabaşı E.Ö. ile H.A.V., savcılıktaki sorgularının ardından gece saatlerinde çıkarıldıkları Hendek Sulh Ceza Hakimliğince "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanmıştı.

Son tutuklama ile havai fişek fabrikası patlaması soruşturmasında tutuklu sayısı 5'e yükseldi..