ONAY VERMEDİ

Geyve Belediye Meclisi; kum eleme ve parke taşı tesisinin bulunduğu, Ülker grubuna ait 20 dönümlük arazinin satın alınması için borçlanma kararı aldı. Ülker Grubu'nun yaklaşık 1.5 milyon liradan satışa çıkardığı 20 dönümlük arazinin satın alınması için Geyve Belediye Meclisi, İller Bankası'ndan kredi çekme kararı aldı. CHP'li meclis üyesi Gürkan Kar'ın onay vermediği borçlanma kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Geyve Belediye Meclisi Mart ayı oturumunda gündem dışı ele alınan kararda ise, Tarım ve hayvancılık komisyonu kurulması oy birliğiyle kabul edildi.
SOSYAL MEDYA
Geyve Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını sosyal medyadan değerlendiren CHP'li meclis üyesi Gürkan Kar şunları paylaştı; "Mart Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdik. Gündem paylaştığım üzere tek madde idi. Zamanında Umurbey köyüne ait olan 20 dönümlük arazi( geçmiş yıllarda üreticinin yararına olduğu için pancar toplanma alanı ve kantar yapılması gerekçesiyle Pancar koop. veriliyor ve bu koop.in Bank Asya dan kredi çekip ödeyememesiyle arsa bankaya kalıyor bankada Ülker firmasına satıyor). Bu arsa üzerinde Belediye'ye ait kum eleme ve parke tesisi bulunuyor. Belediye bu arazinin 1.5 milyona satışa çıktığını fakat 1,3 - 1,4 milyona alabileceklerini bu sebeple İller Bankası'ndan kredi almak şartıyla Meclis kararı gerektiğini söyleyip onaya sundu ve oy çokluğuyla geçti (Onay vermedim)".
ARAZİNİN TARİHÇESİ
Uzun yıllar Umurbey köyüne ait olan 20 dönümlük arazi, üreticinin yararına pancar toplama alanı ve kantar yapılması gerekçesiyle APEK'e (SS Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi) verildi. 2009 yılında Geyve Belediyesi, bu arazi üzerine kum eleme ve parke taşı tesisi kurdu. 2012'de APEK’e ait % 98,8 hissenin ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.’ye devredilmesiyle arazi el değiştirdi. /Geyve.com