Geyve İlçesi Çeltikler Mahallesinde kaçak elektrik kullanıldığının tespit edilmesi nedeniyle  SEDAŞ, ekipleri , çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekiplerinin desteği ile mahallede kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 160 haneye elektrik kesim uygulaması yaptı.

 Mahallede kaçak elektrik kullanan binaların elektrikleri kesildi. Operasyona çevre İlçelerden yapılan polis desteğinin yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri de katıldı.

Operasyonu Sakarya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Usta yönetirken, hane sahipleri elektriklerin kesilmesine tepki gösterdiler.  Çeltikler Mahallesi Muhtarı Ali Öztuç, yaptığı açıklamada " Vatandaşlarımız elektrik abonesi olmaktan kaçmıyor. Abone olmak istediğimizde bizlerden proje isteniyor. Baraka da yaşayanların proje yaptırmaları mümkün değil. Belediye Başkanımızdan isteğimiz, bizlere bu konuda yardımcı olmasıdır. İnşaatlara nasıl elektrik veriliyor ve saat veriliyor ise fatura çıkarılıyorsa, aynı uygulamayı bizlere de yapsınlar " dedi.

Mahalle sakinleri, çok sayıda Çevik Kuvvetle SEDAŞ ekiplerinin kesim yapıp yasal işlem başlatmalarına tepki göstererek " Bu kadar polise Çevik Kuvvet ekibine ne gerek var. Biz terörist değiliz, vergimizi verip askerliğimizi yapıyoruz " diyerek tepki gösterdiler.

SEDAŞ ekipleri, polis ve Çevik Kuvvet desteği ile 160 konutun elektriğini kesip sorumlular hakkında yasal işlem başlattılar.