HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Geyve ilçesine bağı Sekiharman Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Mehmet Ali Ünlü'ye ait ve yaklaşık 400 küçükbaş hayvana bekçilik yapan 8 çoban köpeği, geçtiğimiz günlerde çevreye atılan balık kafalarını yedikten sonra telef oldu. Durumun jandarmaya haber verilmesinin ardından bölgede araştırma yapan ekipler, balık kafalarından alınan numunelerde yapılan incelemelerde balık kafalarının zehirli bir maddeye batırılarak bölgeye atıldığı, aynı balık kafalarından yiyen kurt, çakal gibi vahşi hayvanların da telef olduğu öğrenildi.

Ekipler, zehirli balık kafalarını bölgeye atan kişi veya kişileri bulmak için çalışma başlatırken, diğer küçükbaş hayvan sahipleriyle birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan köpeklerin sahibi Mehmet Ali Ünlü, yürekleri sızlatan olayı Halk54.com'a anlattı.

Köpeklerinin gözü önünde can çekişerek öldüğünü söyleyen Ünlü, "Bir komşum beni aradı 'köpeğinize birşeyler oluyor' dedi. Gittim baktım, bir köpeğim yerde can çekişerek öldü. Sonra jandarmaya haber verdim. Jandarma gelince bir köpeğim daha gözümüzün önünde zehirlenerek öldü. Balık kafalarından zehirlendiler." dedi.

Köpeklerinin bilinçli öldürüldüğünü öne süren Ünlü, köpeklerini zehirleyen kişinin bulunup cezalandırılması için gözyaşları içerisinde yetkililere seslenerek, "Bir çuval zehirli balık kovası birer metre arayla yollara koyulmuş. Benim köpeklerimi bilinçli öldürdüler. Ben bütün hayvanseverlere sesleniyorum; 8 tane köpeğim gitti. Hepsi gözümün önünde öldü, o kadar müdahale ettim kurtaramadım. Ben yetkililerden bu vicdansızın bulunmasını, cezalandırılmasını istiyorum. Sadece 8 tane köpekten hariç çakal, tilki gibi canlı hayvanlar da öldü. Bu zehirli balık kafalarını toplaya toplaya bitiremedim." dedi.