Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 2'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Ferizli ilçesinde yeni inşa edilen cezaevi kampüsündeki salonda altıncı celsesi görülecek duruşma öncesi davada işçi ve hayatlarını kaybedenlerin avukatları bugün saat 10.00'da başlayacak olan ve Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya katılım çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Yaklaşık 1 yıldır süren davanın bu celsesinde, savcılık esas hakkındaki görüşünü açıklayacak. Meslektaşlarımızı ve tüm duyarlı kamuoyunu davaya katılmamaya çağırıyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?
Hendek ilçesi Yukarıçalıca Mahallesi mevkiinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020'de saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre mesafeden dahi duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 127 kişi de yaralanmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamayla alakalı soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı yürüten Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin hazırlanan fezleke Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, hazırlanan 27 sayfalık iddianame Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, 7 sanık hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.